Kamerom u privjesku snimao seks, pa ucjenjivao žene

roditelji, silovanje, silovanje, crna kronika, orgije, silovanje, pedofilija, silovanje, imam, napastvovanje, prodaja, seks, prostitucija, Osijek, zlostavljanje, Posušje, skandal, silovanje, Švedska, silovanje, prodana djevojčica, Švedska, pedofil, škola, kamere, prodaja žene, otmica, Srbija, napastvovanje, prijevoz, Sarajevo, silovanje, perverznjak, Čapljina, silovanje, strava i užas, Doboj, silovanje, Livno, pokušaj silovanja, jezero livno, učenik, profesorica, udarac, trudnoća, pjesma, tinejdžerica, bolest, djevojčica, most, rijeka, pokušaj samoubojstva, kazna, Ljubuški, Nasilje u obitelji, nasilje, pedofil, pedofilija, strah, silovanje, Željko Ražnatović-Arkan, svjedočanstvo, šokantno, šokantan prizor, prostitucija, djevojčica, silovanje, rat, Srebrenica, Brčko, silovanje, Prin Andrew, robinja, seks navike, silovanje, Zagreb, uhićenje, prostitucija, Bugojno, prostitutka, prevara, majka, muž, djevojka, nož, ubod, prostitucija, uhićenje, silovanje, Brčko, djevojčica, prostitucij
Traženi Rok Kološa, za kojega se pretpostavlja da je u Švicarskoj, osuđen je zajedno s dva svoja suradnika zbog više "dobro planiranih i smišljenih" pokušaja iznude žena srednje dobi, a na sudu je priznao svoje postupke.

Mariborska trojka je žene, za koje su ocijenili da su pogodne za takvu vrstu ucjene, pronalazili preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

Tada je na scenu stupao Kološa, u vrijeme počinjenja djela 23-godišnji nezaposleni mladić, prozvan u medijima "štajerski žigolo", te im nudio seksualne usluge koje je bez njihova znanja snimao 3-centimetarskom mini-kamerom, skrivenom u privjesku za ključeve.

Većina toga zbivala se u dva ljetna mjeseca 2010. godine, kada je Kološu i njegova dva poslovna partnera, Mitju Bohaka i Josipa Johasa, uhitila policija, otkrivši s kojeg računala ženama dolaze prijetnje da će njihovim poslodavcima ili muževima poslati snimke na kojima su u seksualnom odnosu s Kološom, ukoliko ne dostave 2 do 4 tisuće eura na dogovoreno mjesto.

Za žrtve su uglavnom birali žene srednjih godina, udate ili s dobrom poslovnom karijerom i plaćom, a lanac ucjena je prekinut nakon što je jedna od ucijenjenih žena, gimnazijska profesorica iz Ljubljane, cijelu stvar prijavila policiji i svom ravnatelju.

Štajerski se žigolo na suđenju branio tvrdnjom da ucjena kod njega nije bila glavni motiv te da ga je na intimne susrete sa ženama prisiljavao unutarnji motiv kojemu se nije mogao oduprijeti tvrdeći da je ovisnik od seksu, pa ga je pregledao i ovlašteni sudski psihijatar, pronašavši da kod njega postoje znakovi određenih psihičkih aberacija.

Unatoč tome on je, zajedno sa suradnicima koji su ‘škakljive' snimke montirali i slali kao prijetnje ženama, tražeći da na određena mjesta ostave traženi novac, osuđen na zatvorsku kaznu, na čije se izdržavanje nije javio ni mjesec i pol dana nakon poziva.

Mediji navode da je u Švicarskoj gdje radi kao pekar. Navodno se je imao namjeru liječiti i na jednoj švicarskoj klinici zbog ovisnosti od seksa, tvrde Slovenske novice.