Kako se muškarac zaljubljuje - 7 faza kroz koje prolazi!

posavski obzor, muškarac žena, djevojka, otmica, varanje, brak, ljubav, poezija, ljubav, ljubav, greške, muškarac, zaljubljivanje, faze, bivša, učenje, parovi, ljubav, ljubavnica, žena ili ljubavnica, iskustvo, seksualno iskustvo

Kada se muškarac zaljubi - situacija je drugačija. Za njih je zaljubljivanje sretno iskustvo, ali ih ljubav "ne udari" bar neko vrijeme. Dok se žene prilično brzo zaljubljuju i nakon par dana već imaju osjećaj da ne mogu živjeti bez njega, muški um ne funkcionira na taj način.

Faza 1 - Privlačnost

U ovoj fazi sve se vrti oko fizičkog izgleda i trenutne privlačnosti. Žene moraju shvatiti da su muškarci prilično plitki kada je riječ o ljubavi na prvi pogled. Žene se mogu zaljubiti nakon prvog razgovora s muškarcem, a njih žena može privući samo na temelju izgleda.

Fizički izgled je za njih važna stavka, ali ne mora to biti sveukupni izgled žene. Svaki muškarac je individua za sebe i ima neke svoje omiljene dijelove ženskog tijela. Jedni vole noge, drugi lice, treći ruke... Ponekad ni ne znaju što im se točno sviđa kod nje - ali znaju da ih privlači.

Faza 2 - Sviđanje

Muškarce svakodnevno privuče mnogo žena, ali to ne znači da se u svaku mogu zaljubiti. Ako pored privlačnosti želi i stalno ju viđati i slušati - to znači da mu se ona počinje sviđati. Muškarac može "juriti" žene na različite načine, ali ako ga ona ne prihvati on će je vjerojatno brzo zaboraviti. Muškarcima se lako može dogoditi da im se jedan dan svidi jedna, a da je sutradan već zaborave zbog neke druge jer oni prolaze kroz mnogo faza prije nego što uopće odluče da se zaljube.

Faza 3 - Atraktivnost

Ako atraktivna djevojka odgovori na muške "napade" - on ulazi u fazu atraktivnosti. Do ove faze muškarac može odšetati od djevojke kad želi, a ne osjetiti bol ili tugu čak i ako ga djevojka odbije. Ionako se do tad nije trudio previše niti je stigao zaljubiti se - tako da smatra da nema za čim žaliti.

Međutim ako djevojka pokaže i najmanji znak zainteisiranosti za njega, ili ako muškarac to pretpostavi - on se našao u ovoj fazi - fazi atraktivnosti. On sada odlučuje zavoditi je i da je natjera da joj se svidi.

Faza 4 - Impresija

Čak i sada on nije ni blizu da se dublje veže za djevojku. Sve što ga u ovoj fazi interesira je da je natjera da joj se svidi. Pokazuje joj svoj potencijal kao partnera, planira sastanke i kupuje joj poklone. Još uvijek nije zaljubljen, ali želi da se nešto lijepo desi.

Faza 5 - Presuda

Ako muškarac dođe do ove faze počećet će se pitati bi li se moglo desiti nešto više s tom djevojkom. Međutim umjesto da se zaljubi sve što ga trenutno zanima je da se ona zaljubi u njega. Ona mu se definitivno sviđa i želi da se zabavljaju, ali je još uvijek nesiguran po pitanju svojih osjećaja.

Faza 6 - Reafirmacija

Ako je uspije uvjeriti da se zaljubi u njega - on je sretan čovjek. Sviđa mu se kako se situacija odvija... Međutim sve do sad on se nije zapitao da li mu se ona zaista sviđa.

Sve do ove faze njegov cilj je bio da se ona zaljubi u njega. Tek kada se to desi, muškarac ozbiljno počinje razmatrati da li želu vezu s njom.

To je sebičan potez, ali ih je tako evolucija naučila: "Ne gubite vrijeme razmišljajući već tražite što više ženki za širenje sjemena." Sada kada je djevojka zaljubljena u njega, on se povlači na par dana i razmatra "za" i "protiv" potencijalne veze s njom. Da li je on zaista voli? Da li će biti sretan sa njom? Da li je to žena koju on želi i koja mu je potrebna?

Faza 7 - Spreman je za ljubav

Ako smatra da je ona ta, u ovoj fazi se konačno zaljubljuje. S druge strane, ako donese suprotan zaključak počećet će je izbjegavati i gubiti interes za nju jer je zbunjen.

Žene se često nerviraju zbog načina na koji se muškarci zaljubljuju i još je iritantnije kad znaju da oni prvo nju navedu da se zaljubi prije nego što i pomisle da oni urade isto. Međutim s tom situacijom se žene moraju pomiriti jer će se tu teško nešto promijeniti.

Ali ako ga zaista želite pobijediti u njegovoj igri, ne pokazujte mu da vam se sviđa na početku. Pravite jednostavne poteze i neko vrijeme budite "tvrd orah".

On će se više truditi oko vas kako bi vas naveo da se zaljubite, a kada vas najzad osvoji neće želiti napustiti vas jer je toliko truda uložio u vas.

portaloko.hr