Kako ne upropastiti vezu na samom početku

Kada je odnos između dvoje ljudi ležeran i opušten, znatno je lakše nositi se s mnogim situacijama i prevladati poneka neugodna iskustva. Osim toga, tada točno znamo što se smije reći, na primjer nazvati i priznati da je izlazak bio divan, te ono što ne smijemo reći, primjerice nahvaliti bivšeg dečka. Ako veza potraje, javljaju se razne zamke koje je lako mogu upropastiti.
Neprestana želja da budete zajedno može biti odlična, ali u normalnim količinama. Neutaživu želji za provođenjem zajedničkog vremena obično osjećaju nesigurne osobe koje žude za pažnjom. Partneru takvo ponašanje na duge staze zasigurno neće biti privlačno, a odbiti će ga izražena nesigurnost i očaj.

Nagađanje što će biti s vama u budućnosti može biti jako opterećujuće. Žene posebice vole pokušati predvidjeti odgovor na pitanje 'kamo ovo vodi'. Međutim, takvim ponašanjem partner osjeća da se nad njim vrši pritisak te da se od njega jako puno očekuje. O budućnosti treba razgovarati, ali s vremenom i polako.

Vršenje pritiska na partnera rijetko će kada dati pozitivan rezultat. Pritisak vezan uz seks, razmjenu ključeva stana ili izjavu ljubavi nikada nije dobro rješenje. Umjesto da se fokusirate na ono što želite dobiti, probajte misli usmjeriti na sve pozitivne stvari od kada ste u vezi. Ulaganjem u vezu i međusoban odnos te postupno građenje povjerenja će u konačnici dati rezultat, i to puno povoljniji od onoga koji biste dobili na silu.

Požurivanje s priznanjima partneru može djelovati zastrašujuće. Odavanje svih detalja i tajni iz svoga života nakon samo nekoliko tjedana veze može biti pogrešna odluka. Veza od mjesec dana nije dovoljno čvrsta da podnese taj pritisak, tvrde stručnjaci. Sve dok se ne uspostavi obostrano povjerenje i povezanost, poželjno je otkrivati detalje pomalo.

izvor: tportal.hr