Kako muškarci bivše žene obavještavaju o novim ženama?

Tako otprilike glasi poruka muškarca u najboljim godinama koju je poslao svojoj bivšoj partnerici obavijestivši je da ulazi u novu vezu. Primjer nešto mlađeg primjerka muškog roda otišao je toliko daleko da je bivšoj supruzi usred noći došao kukati kako njegova nova veza nije baš ono što je očekivao, a treći je, pak, otišao toliko daleko da je majci svog djeteta u njen novi dom na upoznavanje doveo svoju novu - curu!

Kakav se misaoni sklop događa u glavama muškaraca koji ih tjera da činjenice o njihovom seksualnom životu dijele s bivšim partnericama? Jesu li bivše, zbog činjenice da su bivše svojom ili njihovom voljom, zajedničkim ili pojedinačnim razlozima, možda dužne voditi evidenciju seksualnih aktivnosti?

- Takva se pojava može tumačiti na dva načina; prvi je da muškarac novim seksom ili vezom stavlja točku na "i" i okreće novu stranicu. No, problem je što to naglašava bivšoj, što dovodi do drugog načina, a to je pomalo perverzna želja da se pokaže i potvrdi pred njom, jer još uvijek nije razriješio sve emocije koje su ih vezivale - objašnjava psihologinja prof. Ljubica Uvodić-Vranić.

izvor: dalje.com