Kako mu reći da je loš u seksu?

sex, sex, mladi sex, mladi sex, sex, sexy, brak, sexy, sex, mladi sex, sex, sex, sex, sex, sex, sex, mladi sex, sex, sex, ljubav, sex, sex, sex, partneri, sex, sex, sex, žene, poze, začeće, sex, orgazam, sex, sex, maženje, sex, debljina, sex, greške, pitanja, sex, orgazam, mladi sex, sex, seks, uzbuđenje, veze, muškarac žena, seks, sex, ljubav, seks, dob, seks, ljubav, poze, seks, osobnost, Facebook, seks, seks, izbjegavanje, krevet, seks, muškarci, žene, seks, jedna noć, vodič, hrvatice, seks, predigra, žene, seks, roditelji, razgovor, seks, muškarci, žene, seks, veze, orgazam, seks, seks, priča, seks, pitanja, odgovori, vanilija, seks, studentice, kondomi, seks, poze, predigra, seks, ljubav, predigra, zablude, ljubav, seks, nevinost, seks, mrak, seksopedija, seks, žene, partneri, seks, veza, seks, iskustvo, partneri, muškarci, žene, seks, razlike, seks, zablude, seks, žene, loše navike, seks, krevet, strasti, ljubav, muškarac žena, zaljubljivanje, veza, znakovi apstinencijske krize,
Odlično je izgledao, na sebi imao odjeću kojoj ništa niste mogli prigovoriti, a kad ste počeli razgovarati, svaka nova rečenica bila mu je bolja od prethodne - nikada se niste tako dobro nasmijali s frajerom kojeg ste tek upoznali. Ima dobar posao, dobar auto, svoj stan, a i svi blještavobijeli zubi su njegovi. Osjećali ste se (napokon!) kao princeza.

Dok niste završili u krevetu... Puno je pričao, malo radio, a i to što je radio - bolje da nije. Njegovi "obziri" prema vašim osjećajima bili su preveliki pa je, umjesto vatrenog završetka večeri, uslijedio flop kakav ne pamtite, ako ste uopće išta tako loše dosad doživjeli.

I kako dalje? Ne želite ga se riješiti jer vam se toliko toga kod njega sviđa, ali seks... Što s time? Kako frajeru reći da je loš u krevetu, a da ga ne povrijedite? Koma!

Seks je danas svuda oko nas. Nikad se prije nije toliko o njemu razgovaralo, i to tako otvoreno. Nema poznate osobe bez seks-uratka (tko još nema svoj pornić, i nije pravi celeb!). Seks-shopovi su kao samoposluge - seksualni stimulatori prodaju se na blagajnama drogerija, a savjeti se dijele telefonom, SMS-om, aplikacijama za smartphone, uživo. Istraživanja pokazuju da nikada nismo živjeli slobodnije i uzbudljivije - četiri puta je više žena koje su spremne eksperimentirati (čak i s drugim ženama), a prosječno imamo dvostruko više seksualnih i ljubavnih veza nego prije dvadeset godina.

Fantastična je ta dihotomija u društvu koje do iznemoglosti raspravlja o seksu u svim mogućim medijima, a istodobno većina nas ne zna što bi i kako učinila s partnerom koji je loš u krevetu. Kako s njim razgovarati i je li moguće otvoreno mu, kao najboljoj prijateljici, reći što vam se ne sviđa?

Spadate u skupinu kojoj je sama pomisao na razgovor o manjkavostima u seksualnom životu toliko zastrašujuća da ćete radije trpjeti i šutjeti. Ne! Sve, samo to ne!

Loš seks nije samo loš seks, on je razarajuće toksičan. Siliti se da trpite nezadovoljavajući seks u kojem ne uživate niti ćete ikada uživati ispunit će vezu nezadovoljstvom i uništiti je. Štoviše, posljedice mogu biti vrlo opasne i za vaše samopouzdanje.

Zbog generacija koje su proživjele seksualnu opresiju neke od svojih strahova toliko smo potisnuli da ih gotovo više nismo ni svjesni. Prije stotinjak godina mnogo je žena jedva priznavalo da se seksaju, a samo rijetke da u tome uživaju. Vrijeme je donijelo - pozitivne! - promjene i nitko nas danas neće nazvati droljom ako priznamo da nam je stalo do orgazma.

Uvijek treba imati na umu da su zahtjevi za više seksa, za bolji ili drukčiji seks, odraz našeg prava na seksualnu jednakost. Zato recite što želite - i recite to glasno!
Taktika odugovlačenja

Nemojte ni na sekundu pomisliti da je razgovor o seksu s frajerom lak i jednostavan. Nije! I sasvim je jasno da ćete uvijek imati milijun razloga zašto ga izbjegavati. Ako ste već bili u toj situaciji, neka od sljedećih opravdanja zvučat će vam poznato. No tu su i rješenja.

● Ne želim povrijediti njegove osjećaje! Pa nemojte. Budite obazrivi u izboru riječi, ali i sigurni da ih je sposoban prihvatiti kao pravo muško, a hoće ako ga tako tretirate. Uostalom, nije on ništa fragilniji od vas.

● Moglo bi se pretvoriti u katastrofu. Ako se on osjeti napadnutim i ugroženim, povući će se i zatvoriti. No za tango je potrebno dvoje: osjetite li da stvar kreće u neželjenom smjeru, povucite se i pustite da se ohladi pa pokušajte kasnije.

● Ali on je muško, neka se on brine o tome! Iznenađuje koliko frajera još misli da je muško i da je dovoljno da se samo pojave. Ako i vi tako mislite, onda lezite, šutite i zamišljajte šoping u Parizu - bolji seks i ne zaslužujete!

● Ne želim praviti scene - pa nije baš toliko loš! Takvo što kažemo za flekicu koja nam se pojavila iznad ogledala u kupaonici: godinu dana kasnije otpalo je pola žbuke sa stropa. Dakle, stvari se popravljaju dok su malo pokvarene - kad kolabiraju, onda se bacaju.

● Trebali biste shvaćati što on i kako radi, a i zašto baš tako.

Ne biste! Vi ste odgovorni za svoje zadovoljstvo, a ako je on toliko loš da ne zna očitati vaše znake nezadovoljstva, ne morate šutjeti. Uostalom, on bi, kao i vi, trebao shvaćati što vas je dovelo u tako lošu situaciju.
Nema isprike!

Veza nije samo seks - ona je mnogo više, i to nikad ne treba smetnuti s uma. Ali ako vas njegovo putovanje vašim intimnim zonama ostavlja hladnima, nema izlike da nešto ne poduzmete, kakav god problem bio.

1. Popišite sve što čini loše

Taj popis je za vas i imajte na umu da se možda njegovoj bivšoj sviđalo kakav je u krevetu. Zatim izaberite jedan, prema vašemu mišljenju najvažniji element i pokušajte ga riješiti. Jednostavnost je majka mudrosti - zamislite da morate istrčati maraton i da vas na kraju čeka nagrada.

2. Izaberite pravi trenutak

Nadate li se da ćete uspjeti promijeniti loše stvari, pokušajte ih mijenjati prije nego što krenete u krevet - a ne nakon što izađete iz njega. "Voljela bih pokušati nešto novo" dobar je uvod što god da mu planirate reći. Ako ste već počeli, recite da krene lijevo, desno, jače, slabije ili kako već želite. I dajte mu do znanja kad pogodi - sjetit će se toga idući put.

3. Razgovor u šetnji

Istinski važne stvari sačuvajte za trenutke potpune opuštenosti. Ako je nešto jako loše, goli u krevetu nećete postići promjenu. Možda je izvor njegovih problema i nesigurnosti potpuno nevezan za vašu intimu pa će i razgovor izvan kreveta biti kudikamo primjereniji.

4. Strpite se ako promjena nije trenutačna

Čak i ako ga vaš razgovor prizemlji, nemojte odustajati. Pokušajte s nečim poput: "Vidim da smo se vratili na stare staze - ne čini li ti se boljim ono kako smo to neki dan radili?"

5. Koristite se pozitivnim izrazima - i nikada prstom

Nemoj, stani i slične riječi čine nas nervoznima, a njemu će povrijediti ego i naljutiti ga. Umjesto "Nemoj tako!" pokušajte sa: "Osjećam ga bolje kad mi radiš... (što već treba raditi)."

6. Etiketiranje je kontraproduktivno

Umjesto da nešto opišete dosadnim ili lijenim pokretima, pokušajte ga animirati idejama da nešto učinite drukčije, veselije, zabavnije...

7. Pozitivna povratna informacija je ključna

Jedno nikada ne treba zaboraviti: frajeri žele znati kako vas zadovoljiti. Neki nisu tome vični pa date li im do znanja da može i drukčije - bit će presretni. Baš kao i kad im pokažete da su pogodili pravu stvar.

8. Pitajte ga što bi on volio - pa isprobajte i to

Seks je dvosmjerna cesta te nema razloga da ne znate što se događa na drugoj strani: takav je način sigurniji put prema boljem seksu za oboje.

Izvor: cosmopolitan.hr