Kako jedete takav vam je i spolni život

Prema tvrdnjama holista, to da smo ono što jedemo nije isključiva tvrdnja. I seksamo se onako kako jedemo.

Univerzalni recept ne postoji

Holistički pristup umjetnosti ljubljenja i vođenja ljubavi koji ne uvažava prehranu nije potpun. Obzirom da je svatko od nas jedinstveno biokemijsko biće, ne postoji točno određen ili univerzalan način prehrane niti njenih dodataka koji bi bile idealan recept za sjajan spolni život.. Svatko sa sebe i svoju spolnost sam mora utvrditi najbolji način prehrane. Sa svojim liječnikom, ako se razumije u pitanja prehrane, porazgovarajte o onome što biste rado promijenili u svojim spolnim aktivnostima, prehrani i njenim dodacima. Dokazano je da se poboljšanjem prehrane smanjuju ili čak potpuno nestaju mnoge spolne teškoće. Tijelu dobro čini punovrijedna hrana. Jedite kako biste živjeli. Ne živite zato da biste jeli. Šećer, sol zasićene kiseline i kemijski dodaci, u količinama kakve svakodnevno konzumira prosječni Hrvat mogu vam oslabiti spolni život i smanjiti užitak. Neki tvrde kako tijelu odgovara ako se jede manje crvenog mesa, konzerviranog i dimljenog mesa i to zbog toga što sadrže toksine koji opterećuju jetra, uzrokuju pojavu visokog tlaka i smanjuju spolnu moć.

Šećer je neprijatelj seksa

Dugotrajno pretjerano upotrebljavanje šećera može dovesti do hipoglikemije ili šećerne bolesti, a oboje može loše utjecati na vaš spolni život. Osoba koja pati od hipoglikemije (pomanjkanja krvnog šećera) može imati problema s glavoboljama, upadati u faze zbunjenosti, biti depresivna, osjećati nedostatak energije ili imati bezrazložne promjene raspoloženja. Mnogi muškarci oboljeli od šećerne bolesti, koji odlaze na kemodijalizu, zbog popratnih efekata moraju uzimati cink, kako bi normalizirali svoju seksualnu aktivnost. Sastojci alkoholnih pića, kave i duhana nadražuju prostatu, isto kao prevelike količine soli i šećera. Nadražena prostata izaziva potrebu za ejakulacijom, pa ako muškarac želi manje ejakulirati i obnoviti spolnu moć, tada mora smanjiti upotrebu tih tvari. Iz istog bi razloga morao smanjiti unošenje urinske kiseline koja je sastavni dio crvenog mesa.

Neodgovarajuća hrana je krivac za lošu seksualnost?

Neki holistički liječnici smatraju kako do većine spolnih poremećaja dolazi jer se otrovne tvari, što smo ih prehranom unijeli u organizam, nadomjesno izlučuju kroz spolne organe. Smatraju da u lošoj i neodgovarajućoj prehrani, mnogo više negoli smo toga svjesni, svoje korijene imaju frigidnost, neosjetljivost dojki i vagine, izostanak orgazma, pa čak i osjećaja mehaničke uključenosti u spolnost. Isto vrijedi za impotenciju, preuranjenu ejakulaciju te gubljenje spolnog zanimanja, što se u mnogo slučajeva može povezati s prehranom. Tu teoriju potvrđuje sama činjenica da način prehrane utječe na okus muškarčeve sperme, naročito onda kada konzumiraju alkohol i kavu. Isto tako smatraju da se pojedena hrana reflektira u okusu vaginalnih izlučevina. Koja je onda poanta svega napisanog? Mnoge spolne pojave, za koje mislimo da su posljedica psihičkog stanja, i to ne samo poteškoće s orgazmom, mogu biti uzrokovane nedostatkom energije, a uz to takozvani sindrom potisnute spolne želje, kod 'kandidata' za spolnu terapiju, na primjer, koji je danas vrlo raširena pojava, prije može biti povezan s njegovom prehranom nego s glavom.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr