Kako izgleda ženski i muški mozak za vrijeme seksa?

sex, sex, mladi sex, mladi sex, sex, sexy, brak, sexy, sex, mladi sex, sex, sex, sex, sex, sex, sex, mladi sex, sex, sex, ljubav, sex, sex, sex, partneri, sex, sex, sex, žene, poze, začeće, sex, orgazam, sex, sex, maženje, sex, debljina, sex, greške, pitanja, sex, orgazam, mladi sex, sex, seks, uzbuđenje, veze, muškarac žena, seks, sex, ljubav, seks, dob, seks, ljubav, poze, seks, osobnost, Facebook, seks, seks, izbjegavanje, krevet, seks, muškarci, žene, seks, jedna noć, vodič, hrvatice, seks, predigra, žene, seks, roditelji, razgovor, seks, muškarci, žene, seks, veze, orgazam, seks, seks, priča, seks, pitanja, odgovori, vanilija, seks, studentice, kondomi, seks, poze, predigra, seks, ljubav, predigra, zablude, ljubav, seks, nevinost, seks, mrak, seksopedija, seks, žene, partneri, seks, veza, seks, iskustvo, partneri, muškarci, žene, seks, razlike, seks, zablude, seks, žene, loše navike, seks, krevet, strasti, ljubav, muškarac žena, zaljubljivanje, veza, znakovi apstinencijske krize,
Znanstveno je dokazano da žene i muškarci nemaju isti mozak. To ne znači da su žene ili muškarci pametniji ili gluplji, bolji ili lošiji, nego su jednostavno drugačiji. U većini slučajeva, što je isto tako znanstveno dokazano, žene i muškarci se ne ponašaju, osjećaju, razmišljaju i reagiraju na isti način.Zato nije ništa neobično da žene i muškarci doživljavaju i seksualne odnose na drugačiji način. Iako vjerojatno većina odraslih osoba ima već određena iskustva u tom području, vjerujemo da će vam članak razjasniti zašto su „žene s Venere", a „muškarci s Marsa".

Imajte na umu da su navedeni primjeri rezultat istraživanja, no isto tako da je svaka osoba drugačija, pa može postojati bezbroj varijacija s većim ili manjim odstupanjima od primjera. Dakle, ne treba muško i žensko svrstavati u determinirane stereotipove, ali određeni obrasci ponašanja koji su urođeni mogu se samo do određene mjere korigirati, ali ne i u potpunosti promijeniti, barem ne u samoj suštini.


Vizualna stimulacija

Na primjer, muškarcima je vrlo važan vizualni aspekt seksa. Odnosno, vizualizacija im je dodatni stimulans koji ih napaljuje. Nije bitno gledaju li oni određeni pornografski sadržaj ili su sami sudionici seksualnog odnosa. Posebno se usmjeravaju na određene dijelove tijela, što ih stimulira.

I žene su isto podložne vizualnim stimulansima, ali oni moraju biti u kombinaciji s cijelim okruženjem i kontekstom u kojem se oni događaju. Žene tako stimuliraju romantične riječi, geste, okruženje, te način na koji je došlo do samog odnosa, pa tako i sami osjećaji. Žene vole više ljubljenja, grljenja, draganja, dirkanja, dok muškarci seks gledaju samo kao orgazam. Odnosno, muškarci su samo fokusirani na snošaj i krajnji - sretan završetak.

Seksualni kontekst

Zanimljivo je, isto tako, da se žene vrlo rijetko istinski mogu napaliti samo pogledom na lijepoga golog muškarca ili genitalije muškarca, no mogu se napaliti i na fotografije para u nekoj seksualnoj pozi. Tu sliku povezuju s određenom pričom i pretpostavkom koju imaju u svojoj glavi, o tome kako je taj par uopće došao do te poze koju sad gledaju, odnosno gledaju cijeli kontekst slike.

Muškarci pak, s druge strane, vole krupne kadrove ženskih dijelova tijela, posebno genitalija, jer odmah zamišljaju što bi radili...


Seks i vođenje ljubavi

Žene ne doživljavaju seks kao odbrojavanje koje završava orgazmom, ni kao zadatak ili test, nego spoj osjećaja, mašte i osjetilnih reakcija, što na kraju vodi i fizičkom zadovoljstvu.Također, žene imaju široki spektar seksualnih ponašanja, puno više nego što se prije mislilo.

Muški mozak za vrijeme seksa čini se prema ženskom kao jednotračni kolosijek, bez mogućnosti povratka. Za žene sam čin predigre, ljubljenja, dodirivanja, samog užitka u iščekivanju onog što slijedi, i osjećaji koje osjeća u tom trenutku, mogu biti jednako zadovoljavajući kao i sam orgazam, koji je sigurno opet nagrada sama za sebe.

Ženski mozak je organizirano mjesto u kojem prioritet ima veza, a kod muškaraca uspjeh. Pojednostavljeno rečeno, muškarci svoje „pobjede" čuvaju u jednom posebnom odjeljku mozga, dok ženski mozak nije organiziran na takav način. Odnosno, kod muškaraca seks nije direktno povezan s emocijama, one su negdje u pozadini, dok je kod žena seks skup svega što se događa u mozgu.

Primitivno gledajući, i žene i muškarci žele seks, ali ga gledaju i žele na drugačiji način. Moglo bi se to objasniti i na način da muškarci žele seks, a žene žele voditi ljubav.

zena.hr