Kako će Bosanci sad preko granice? Potražite odgovor!

A komičar Osman Džiho odlučio je "doskočiti" problemima koji su se Bosancima stvorili zatvaranjem europske granice prema Hrvatskoj tako što je osmislio program za Fakultet za turistički ulazak u Hrvatsku, piše MojInfo.ba.

Prenosimo vam upute:

Upišite na vrijeme fakultet za turistički ulazak u Hrvatsku. Gradivo koje morate naučiti jest opsežno, ali svladat ćete ga ako budete uporni.

Evo predmeta koji se uče:

Predmet 1.: "Čekanje od dva sata na granici" - naučit ćete se strpljenju, proći ćete intenzivni tečaj svladavanja bijesa. Morate se znati nositi s poniženjem kojem ste izloženi od strane hrvatskih carinika. Vi idete u Hrvatsku ostaviti novac, a pri ulasku dobivate dvosatnu porciju maltretiranja zbog toga. Zato ćete učiti i antilogiku.

Predmet 2.: "Modeli i metode skraćivanja muka na granici" - sati čekanja na granici dovoljni su da to vrijeme možete transformirati u korisno.

Žena: Može izvesti dvoje šlape, jedan goblen ili jedan manji stolnjak, pa joj ponesite pletaće igle, vune, konce.
Dijete 1: Učenje kineskog kao perspektivnog jezika.
Dijete 2.: Za dva sata čekanja na granici može naučiti čitavu tablicu množenja
Vozač: Može pročitati čitav Daytonski sporazum, dnevne novine i Otkup sirove kože od Sidrana

Predmet 3.: "Što se sve smije unijeti u Hrvatsku" - 100 eura po danu predviđenog boravka: dvojba je trebaju li te stotke eura biti u kunama ili ne? E tu je kvaka. Možete li buket cvijeća zamijeniti gajbom pive?

"Preko graničnih prijelaza mogu se unijeti razumne količine hrane, koje upućuju da se radi o količinama za osobne potrebe putnika i njegove obitelji, kao kruha, kolača, čokolade i konditorskih proizvoda, dodataka hrani, tjestenine, juha i začina, te drugih prehrambenih proizvoda koji ne sadržavaju svježe ili prerađeno meso i proizvode od mlijeka ili riba".

Ovo su odredbe za prelazak granice: E sad, što su razumne "količine hrane"? Koliko moje dijete može pojesti čipsa, čokolade, keksa ... treba mi tabla kinder jaja ...

Predmet 4.: "Proučavanje psihologije hrvatskog carinika"

Predmet 5.: "Praktične vježbe prelaska granice: trajanje sedam dana/vježbanje s količinama i vrstama hrane koje možete unijeti

Predmet 6.: "Gepek i što i kako u njega staviti"

Predmet 7.: "Gdje sakriti paštete, salame i travnički sir".