Kada muškarci varaju?

Svaki par koji želi dobiti bebu zna da je pokušaj začeća u savršenom trenutku od presudnog značaja. Međutim, prema najnovijem istraživanju, pritisak pod kojim se muškarci nalaze u trenucima kada je njihova partnerica najplodnija, ima suprotan efekt.

Svaki deseti muškarac prevari svoju suprugu zbog pritiska koji nastaje isplaniranim seksualnim aktivnostima, dok četiri od deset muškaraca tvrde da su zbog toga postali impotentni, prenosi Daily Mail.

U istraživanju, čiji su rezultati pokazali da pokušaji začeća kod muškaraca uzrokuju akutni stres, sudjelovalo je više od 400 ispitanika.

Eksperti za trudnoću i plodnost parovima savjetuju da seksualne odnose imaju onda kada žena ovulira. Postoje i vrlo osjetljivi uređaji koji točno u minutu mogu predvidjeti kada je žena najplodnija.

Međutim, kako se broj isplaniranih seksualnih odnosa povećavao, tako je rasla i razina stresa kod ispitanika. Nijedan od muškaraca prije toga nije imao nikakvih seksualnih problema.

Ovo istraživanje je potvrdilo rezultate ranijih studija koje kažu da muškarci pod stresom proizvode manje testosterona, što onda utječe na njihov libido.

Isplanirani seksualni odnosi stvaraju veliki stres kod muškaraca, koji uzrokuje probleme pri erekciji, a u nekim slučajevima i izvanbračne afere.

"Jasno je da povećan broj planiranih seksualnih odnosa stvara želju za izbjegavanjem seksa sa partnericom te tako uzrokuje povećan broj problema u vezi sa erekcijom, kao i izvanbračnih afera", kazali su stručnjaci.