Jedna djevojka je otkrila kako je njen život uništen nakon što ju je silovao sadašnji suprug njene najbolje prijateljice.

silovanje, optuženi za silovanje, vjenčanje, djeveruša
...napostvovanja, a njegova tadašnja vjerenica April (26) je stala uz njega i odbacila svoju najbolju prijateljicu.

Žrtva je trebala biti djeveruša na vjenčanju, a Howard ju je silovao kada je djevojka bila gošća u njegovoj kući pred vjenčanje, dok mu je zaručnica spavala u susjednoj sobi. To se sve dogodilo u veljači prošle godine kad je upao u njenu sobu, silovao je i molio da ne kaže April. Još ju je ujutro pitao "je li se dobro provela", piše Fokus.ba.

Žrtva je odmah otišla u bolnicu, čije osoblje je odmah kontaktiralo policiju.

Trebala sam biti djeveruša na njenom vjenčanju, Međutim, nisam mogla mirno stajati u crkvi na dan vjenčanja znajući što se dogodilo, i da bi se moglo ponoviti. Željela sam zaštiti April i rekla sam joj šta se dogodilo - ispričala je žrtva.

Međutim, April nije povjerovala svojoj najboljoj prijateljici i odbacila je savjete da sačeka s vjenčanjem nakon što bude završeno suđenje. Udala se za njega 20 dana prije početka suđenja i slike je objavila na Facebooku.

Howard je na suđenju negirao silovanje, a osuđen je ekspresno nakon četiri dana jer je pronađen njegov DNK.

Sudac mu je kazao da je pokušao poniziti žrtvu izmišljajući lažnu odranu, te da je protiv njega bio najjači mogući dokaz - njegov DNK.