Je li ponekad u redu odglumiti orgazam

sex, orgazam, sex, orgazam, orgazam, žene, orgazam, orgazam, sex, orgazam, seks, ejakulacija, žena, orgazam, gluma, žene, osobnost, strast, nekontrolirani orgazmi, Amanda Gryce, Amerikanka, seks ljubav, poremećaj, mastrubacija, seks, odgoj, ljubavnica, seks prakticiranje, ministar, Masturbacija , istraživanje, za žene i muškarce, seks navike, mikročip, snimak, kućni snimak, vagina, žensko zdravlje, žensko tijelo, količina estrogena , orgazam, žene, činjenice, nepoznate činjenice, mastrubacija, demoni, žene, seks navike, ovisnica, ovisnost, orgazam, žene
Zamislite slijedeću scenu između dvoje ljudi u vezi ili braku:

On: "Odglumila si?"
Ona: "Da, odglumila sam."
On: "Cijela stvar, cijeli doživljaj, to je sve bila samo gluma?"
Ona: "Aha. Nisam loša, jel da?"
On: "A glasno uzdisanje, dahtanje i stenjanje?"
Ona: "Sve je to bila gluma, gluma, gluma!"

U razgovoru s prijateljicama i bliskim poznanicama (što, naravno, ne znači da su i sve ostale žene takve) ustanovila sam da je zapravo jako puno žena ponosno na svoju sposobnost da kvalitetno odglume orgazam i tako kraju privedu ne baš zadovoljavajući seks. A tako je to, navodno, i u ostatku svijeta jer je jedno istraživanje (živio Google) pokazalo da je preko 60 posto žena odglumilo orgazam barem jednom u životu.

Ako spadate među te žene, ovog puta nemamo najbolje vijesti za vas jer se seksualni stručnjaci i psiholozi slažu da se uopće ne biste trebali ponositi ovom svojom sposobnošću, jer vas to čini samo dobrom lažljivicom, a ne pomaže riješiti problem osrednjeg ili lošeg seksa.

Postoji mnogo razloga zbog kojeg žene glume da su doživjele orgazam. Možda ne mogu doseći vrhunac jer su umorne, ili su im druge stvari trenutno na pameti, ili su nervozne, ili pod stresom... Neke žene imaju bolne spolne odnose (primjerice moja prijateljica kojoj je nakon poroda tkivo, odnosno ožiljak gdje je bila šivana, postao krut i tvrd, druga pak zbog policističnih jajnika) ili pak žene koje nikada nisu doživjele orgazam, pa glume kako bi što prije završile sa spolnim činom koji im i nije paš previše ugodan. A kad smo kod toga, i muški često glume, i to iz veoma sličnih razloga kao i žene.

Gluma - može, ali u rijetkim situacijama

Neki stručnjaci tvrde da je u redu glumiti, ali samo u rijetkim situacijama. Seksologinja Isadora Alman to uspoređuje s podgrijavanjem smrznutog jela, jer vam se te večeri stvarno ne da kuhati ili s oblačenjem iste odjeće kao i dan prije, jer je sve ostalo u pranju. Ovo je u redu - samo u rijetkim situacijama, i definitivno ne svaki dan.

Koje bi onda bile situacije kada je to "dozvoljeno"? To ovisi od osobe do osobe - ali evo nekih od njih: ako spavate s nekim koga više ne planirate vidjeti. Ili ako ste s potpuno novim partnerom, pa vam treba nekoliko puta da se "uhodate", jer se zna dogoditi da žena kad je s novim parnerom ponekad ne može odmah doživjeti orgazam.

A nije li ponekad glumljenje orgazma dobro za vezu, ako ništa drugo onda da ne povrijedite muški ego? Stručnjaci se slažu da to definitivno nije dobro. Muškarci nisu toliko krhki da ne bi mogli podnijeti iskren razgovor o seksu. Oni žele da žene uživaju s njima i puno je veća vjerojatnost da će "poludjeti" ako saznaju da ste im glumili.

Ako samo nastavite glumiti, ne radite uslugu niti sebi niti njemu. On će i dalje nastaviti isto kao i do sada, uvjeren da ispunjava svaku vašu želju (očito kad toliko uzdišete i stenjete), a vi ćete i dalje biti nesretni. Jedini put do pravog orgazma je da s partnerom otvoreno porazgovarate o tome, osobito ako glumite češće nego što stvarno doživljavate orgazam.

Razgovor je bitan, ali na pravi način

E sad, kad se odlučite na razgovor, tu je važno kako ćete ga obaviti. Nemojte o tome u krevetu, o tome popričajte prije nego se stvari zahuktaju. Objasnite mu što vam je potrebno da biste doživjeli orgazam, što želite da vam on radi. Potreban je razgovor s puno razumijevanja, bez osuđivanja i predbacivanja. Pokušajte ovako: "Ti znaš da te ja jako volim. I ovdje nije riječ o tome da ti nisi dobar ljubavnik ili o veličini tvoje "opreme", ali ja ponekad (ili uvijek) volim kad mi radiš ovo... U toj pozi uvijek svršim..."

Ako znate što vas zadovoljava, nježno mu predložite da on to isproba napraviti, bilo da se radi o ubacivanju vibratora u vaše igre ili više predigre. Jednom kad on vidi koliko drugačije vi reagirate, bit će spreman isprobati bilo što, samo da vama ispuni želje. Jer, na kraju krajeva, tda ćete oboje biti sretniji. A vi pak morate biti svjesni činjenice da nećete dobiti ono što želite, osim ako to ne zatražite.

Drugim riječima - svaki puta kada odglumite orgazam, uskraćujete sebe i svoju vezu momenta u kojem možete nešto naučiti, a samim time i napredovati prema sretnijoj i kvalitetnijoj vezi.


Što vi mislite o glumljenju orgazma? Koliko ste puta bile "krive" po tom pitanju?

zena.hr