Je li online afera varanje partnera?

Facebook, oglas, muškarac žena, Facebook, prijevara, Facebook, društvene mreže, Facebook, roditelji, djeca, špijuniranje, Facebook, profili, prijatelj, Facebook, direktor, seks, virtualni seks, Facebook, neznanac, Facebook, twitter, Facebook, vjenčanje, serija, internet, Hrvatska, prisluškivanje, Facebook, preljuba, Facebook, biser, Facebook, alkohol, droga, ovisnost, društvene mreže, prekidi, Facebook, statusi, navike, objave, Facebook, ubojstvo, ovisnost, internet, laži, upoznavanje, on line upoznavanje, Facebook, izjava, Facebook, profili, skrivanje, Facebook, profil, zaljubljenost, vid, računalo, oči, Facebook, zasićenje, Facebook, prijatelji, mržnja, spoj, internet, Facebook, veza, Facebook, zdravlje, pošast, tipovi, internet, upoznavanje, on line upoznavanje, Facebook, korisnici, priča, status, muškarci, on line, vrste, Široki Brijeg, prevara, internet, društvene mreže, vrijeme, poslovanje, Facebook socijalna mreža, otkriće, varanje, varanje, Facebook, dečko, društvene mreže, bo
U današnje doba, kada se sve više poznanstva i veza rađa online, najčešće putem različitih društvenih mreža, postavlja se jedno vrlo osjetljivo pitanje - može li se partnera ili partnericu prevariti online vezom? Odnosno jesu li ljubavna veza, flertovanje, pa čak i seks prijevara, i mogu li se izjednačiti sa standardnom ljubavnom avanturom koja se odvija uživo?

Odgovor je da, iz brojnih razloga!

Ponajprije, riječ je o varanju, jer se stvara emocionalna povezanost, rađaju se osjećaji koji su jednaki kao i kad počinjete i jeste u vezi s nekom osobom „uživo". Također, javlja se i seksualna napetost i seksualna potreba za tom osobom, koja je isto tako jednako stvarna. Sva ta kombinacija emocija, povezanosti i seksualne žudnje nije ništa drugo nego varanje osobe s kojom ste u vezi.

Imajte na umu da su monogamne veze upravo to - monogamne. Znači, u njima ne smije postojati treća osoba s kojom je jedan od partnera emocionalno i fizički povezan. Online afere za osobe koje se u njima nađu psihološki su stvarne, one imaju isto svoja pravila i zakonitosti, kao i bilo koje druge afere. One se ne događaju samo u mašti, kao što mnogi tumače, one nisu samo seksualna fantazija i ne prestaju kada netko prestane sanjariti.

Ako se možda ne slažete s našim tvrdnjama, u potpunosti razmislite i o tome da osobe koje uspostavljaju virtualne veze s nekom osobom taje to od osobe s kojom su u vezi. Flertovanje, zavođenje, upoznavanje, pa možda i seksualne igrice u umu osobe koja to radi, ne može se smatrati nevinom zabavom, jer da ona to je, nitko je ne bi tajio. Laganje o online aferama jednako je laganju o aferama „uživo", te obje na jednak način imaju potencijal narušiti ili uništiti vezu.

Online afera jednako može povrijediti, kao i bilo koja druga afera, na jednak način stvara nepovjerenje između partnera koje možda nikada neće biti moguće vratiti.

Intimnost veze koja se može dogoditi online u nekim segmentima gdje je potreban neposredni kontakt ne može se u potpunosti usporediti s intimnom vezom uživo, ali ona može biti itekako intenzivna. Osim toga, nerijetko se online afere ostvare i uživo, što je samo šlag na torti.

žena.hr