Je li ona prava prijateljica ili je neprijateljica?

prijateljice, test, žene, strahovi, muškarci, žene, stvari, žena, muškarci, muškarci, žene, laganje, žene, tajne, zločaste djevojke, odnos, ljubav, stvari, djevojke, muškarci, žene, veza, laži, žene, izgled, muškarci, varanje, načini, ljubav, špijunaža, stvari, dečko, bivši, Liamu Coughlanu , dvostruki život, žene, muškarci, privlačnost, žene, udaja, žene, nevjera, poklon, stvari, žena, šutnja, brak, spas, prevara, žene, muškarci, stvari, žene, muškarci, pronalazak, nevjera, preljub, preljubnik, žene, zablude, vjerovanje, cure, uleti, kolekcija, varanje, razlozi, ljubav, ljudi, razlike, ljubav, muškarci, žene, mušakarci, žene, stvari, sramota, dnevnik, gradska cura, žene, prevara, greške, žena, žene, tajne, priče, obljuba, preljuba, partneri, bračne vode, prekid veze, prijateljice, tipovi, dečko, cura, šutnja, varanje, žene, preljub, ljubomora, žene, partner, partnerica, očekivanja, preljub, mit, nevjera, istraživanje, ljubav, granica, nevjera, istraživanje, pa
Svi znamo da je za pravo prijateljstvo potrebno uložiti mnogo truda kao što je i to potrebno za pravu, dugoročnu vezu. Iako bismo svi željeli da prijateljstva budu doživotna, isto smo svjesni da to na žalost često nije slučaj, zbog različitih razloga. Ipak najvažnije pitanje koje si trenutno morate postaviti je kako znate da ona prijateljstva koja sada održavate su zaista ona prava prijateljstva i kako znate da vam je vaša prijateljica, prava istinska prijateljica?

Ljudi su različiti i bilo tko može imati neobjašnjive, skrivene, pomalo i sulude ciljeve, i glumiti prijateljstvo, a u biti sve što radi je sasvim nešto suprotno od prijateljstva. Na žalost ono što mi kao žene moramo priznati je da su neke pripadnice našeg spola sklonije hiniti prijateljstvo, od pripadnika muškog spola.

Zašto? Možda razlog leži u kromosomima, možda u kulturi, a možda u psihi. Vjerojatno se radi o kombinaciji sva tri elementa. No, ono što je najvažnije svakome u životu je da zna na vrijeme prepoznati lažno prijateljstvo. Mnoge žene zbog različitih razloga okružene su lažnim prijateljicama i iako su donekle svjesne svoje nimalo zavidne situacije, ne žele izgubiti ta prijateljstva, ma kakva bila.

Ono što mi možemo poručiti takvim ženama je da je bolje biti bez prijatelja ili imati samo nekoliko dobrih prijatelja nego imati lažne prijatelje, jer oni narušavaju vaše samopouzdanje, tlače i podcjenjuju na sve moguće načine, te mentalno iscrpljuju.

Nakon što pročitate ovaj tekst, testirajte njih i sebe, te analizirajte svoje prijateljstvo. Tko zna do kakvih ćete zaključaka doći...

1. Vi ste joj zadnja rupa na sviralu

Jedan od ključnih znakova lažnog prijateljstva je da otkazuje vaše susrete, čim dobije bolju ponudu. Ako se takve situacije ponavljaju često, vjerujte radi se o lažnoj prijateljici. Prava prijateljica neće vas ostaviti na cjedilu zbog neke bolje ponude, nego će, ako je moguće, pozvati vas da se pridružite ili pak pokušati reorganizirati ponudu koju je dobila.

Naravno, na vama je da procijenite kada vam je prijateljica otkazala susret jedan puta previše. Svi znamo, da se nikad ne radi o crno-bijeloj situaciji, jer život nas svaki dan nosi u različitim pravcima, no vi ste dovoljno pametni kada su te situacije opravdane, a kada nisu...

2. Zavodi sadašnje i bivše dečke...

Bez obzira bila vaša prijateljica najveća koketa, koja jednostavno ne može odoljeti muškarcima, pa tako ni vašem partneru, prava prijateljica nikada ga neće zavoditi vaše sadašnjeg ili bivšeg dečka ili supruga, posebno ne nekog s kim ste bili u dužoj vezi. Jednostavno to je kršenje nepisanog pravila ženskog prijateljstva. Ako vas cijeni, poštuje i voli, jednostavno to neće činiti.

Naravno, uvijek postoje situacije kada jednostavno nije u redu da vi stojite na putu pravoj ljubavi, pa makar bio to vaš bivši i vaša prijateljica, no kao što smo rekli, to su specifične situacije, koje se ne događaju preko noći. U tim trenucima važna je potpuna iskrenost s obje strane.

3. Ona je ovisnica o tračevima

Da ne bude zabune, svatko od nas voli malo „potračati" sa svojim prijateljicama, ali kada to prelazi granice interesa i zabave, tada trač postaje način komunikacije i manipulacije. Osim toga, ako vaša prijateljica voli toliko tračati druge pred vama, vjerujte, sigurno vas trača pred drugima. Nemojte živjeti u iluziji da se to ne događa, posebno ako trača vaše zajedničke prijatelje...

4. Na vas vrši pritisak

Prijateljstvo je stvar kompromisa, isto kao i svaka druga veza i zato nemojte dopuštati vršenje bilo kakvog pritiska od strane prijateljice. Ona vas mora naučiti voljeti i cijeniti onakvom kakva jeste, i obrnuto, a ne vas prisiljavati na stvari koje ne želite raditi i koje vam se ne sviđaju. Ako ona voli izlaziti, a vi ne, pronađite kompromis, vi izađite jednom sa njom, a neka ona ostane jednom s vama kod kuće. Nemojte dopustiti da se vi samo prilagođavate njezinim željama i potrebama, a ona ignorira vaše.

5. Nikad nije kraj vas kada ju trebate

Kada ona ima problem, vi morate skočiti na njen prvi poziv, a kada vi imate problem, nema je ni blizu? Zvuči poznato? Prijateljstvo se ne temelji samo na zabavi i lijepim trenutcima, nego i na pomoći kada je teško. Ako ne možete računati na potporu od prijateljice, ona vam onda to i nije...

6. Uhvatili ste ju u laži

Već ste ju nekoliko puta direktno ili indirektno uhvatili u laži, a ona ili sve poriče ili ima neke čudne izgovore, koji su samo još jedna od laži u nizu... Što više od toga dodati? Prava prijateljica nikad vam ne smije lagati. Riješite se njezinog otrova čim prije.

7. Ona vas podcjenjuje

Sebe uzdiže na pijedestal, a vas podcjenjuje, pa čak i vrijeđa kada joj se pruži prilika. Primjerice, govori vam kako morate promijeniti nešto na sebi, s dozom zavisti i podcjenjivanja ili kako niste dovovljno dobri za neku osobu koja vam se sviđa, da niste dovoljno sposobni za posao koji želite... i tako ima bezbroj primjera. Bez obzira radi li ona to na jedan suptilan način ili pak otvoreno izražava svoje negativne opaske prema vama, klonite se takvog lažnog prijateljstva... sve je bolje od zloće i ljubomore.

zena.hr