Je li on pravi za vas ili tek prolazno rješenje?

Ako ste jednom iskusili vatromet, Kupidovu strijelu u srcu i fatalni osjećaj leptirića u trbuhu, onda znate kako bi ljubav trebala izgledati, prenosi broj1.hr.

Međutim, za druge osobe, trbuh i srce su samo organi, a leptirići i strijele su izmišljotina i "gluposti" koje se jednostavno ne mogu primijeniti na njih. Takve osobe trebaju vrlo dobro promisliti o svom partneru i postaviti si neka pitanja kako bi razumjele svoje stvarne osjećaje: sviđa li im se partner ili su u vezi zbog navike.

Donosimo vam nekoliko znakova po kojima ćete znati raspoznati jeste li u mlakoj vezi ili vrućoj romansi.

1. "Simpa je" - ako ste ikada opisali svog dragog ovim riječima, znajte kako je iznenađenje u očima sugovornika bilo opravdano. Vaš mlađi brat može biti simpa, prodavačica u pekarnici ili osebujni ujak, ali ne i vaš dečko. Slično se odnosi na pridjeve "drag, dobar i pristojan".

2. Savršen je na papiru. Mi ljudi nismo karikature ili ilustracije knjige, stoga slobodno odbacite taj papir i prihvatite ga u teoriji. Ili nemojte! Odlučite se što vam se sviđa kod njega, a što ne hoda. Možda onda ni vi nećete više skupa hodati.

3. Zaboravljate mu odgovoriti na poruke. Primili ste njegov SMS, e-mail ili poziv i niste htjeli odmah odgovoriti. Zatim ste zaboravili javiti mu se. Bolje bi vam bilo da sve zajedno zaboravite na njega ako nije ni blizu vrhu vaših prioriteta.

4. On uvijek zove vas. Nikada se ne sjetite nazvati ga i pitati kako je, im li što u planu večeras ili hoćete li se vidjeti. Ako nikada ne poželite poduzeti inicijativu, stvar je jasna sama po sebi.

5. Više vam se sviđaju njegovi prijatelji. Veselite se izlasku s njegovim prijateljima jer vas više zabavljaju nego vaš dragi. Možda vam se čak sviđa jedan od njegovih prijatelja. Ovo su sigurni znaci kako ne biste trebali više biti zajedno.

6. Niste ga predstavili roditeljima i prijateljima. ako ga skrivate kao što zmija skriva noge i ne želite ga upoznati s ljudima koji su vam najbliži, dobro promislite zašto je tako. Sramite li ga se ili jednostavno nemate razvijene posebne osjećaje prema njemu i smatrate kako nije "vrijedan" predstavljanja?

7. Niste mu dali nadimak. Znate onu ljigavu foru koju zaljubljeni parovi rade - zovu jedno drugo ribica, micica, srčeko, medena, beba ili čak umjerenijim nadimcima kao što su draga, mala ili ljubavi.

8. Niste ljubomorni. Ako se druge žene nabacuju vašem momku, a vi čak ni ne trepnete, onda je nešto sasvim krivo ovdje. Ista stvar vrijedi ako ga uhvatite kako otvorenih ustiju promatra nekoga tko niste vi.