Jadra Brkić: Ljepota koja spaja Hercegovinu i Dalmaciju

20.11.2014
1/5

Ima nešto u toj dolini Neretve...Ima nešto što briše granice ili točnije što onako u pravom blještavilu i ljepoti na najbolji mogući način spaja BIH i Dalmaciju.

Radi se o modno-dizajnerskoj čaroliji koja je već "zarazila" mnoge pripadnice ljepšeg i nježnijeg spola ne samo u Hercegovini već i Bosni a cijeloj su toj priči i djevojke koje sudjeluju na Izboru za Miss Earth BIH.

To je samo dio čarobnog modnog putovanja jako uspješne dizajnerice nakita Jadre Brkić iz Metkovića koja je svojim dizajniranim nakitom već zaludila mnoge hercegovke i bosanke a o dalmatinkama da se i ne govori. Kako to obično i biva, sve je krenulo onako iz neke dosade pa onda i radoznalosti a onda je Jadra uvidjela da je njezin nakit postao jako tražena roba pa u zadnje vrijeme pomalo i muku muči kako sve stići izraditi toliko materijala i nakita koliko se od nje traži. Naravno, dosta tog njezinog materijala završi i u Čapljini,Mostaru,Stocu, Ljubuškom, Širokom Brijegu, Sarajevu, Banja Luci...

Tako je Jadrin nakit postao i službeni na Izboru za MISS EARTH BIH a što se odlično povezalo sa modnim kreacijama poznate modne dizajnerice Site Ahmić iz Dubrovnika. Naravno, neizbježno je pitanje koliko je nakit uopće tražen u ovo vrijeme sveopće krize u BIH i Hrvatske. "Nakit je oduvijek bio miljenik žena, bio on skup ili jeftin, uvijek nađe put do ženskog srca. Žene jednostavno vole taj moj KITCHIG a što mi je neizmjerno drago jer je u svaki komad uloženo dosta ljubavi i strpljenja. Stoga mi je i drago vidjeti sve te hercegovke, bosanke ili dalmatinke da nose moj nakit i da su se nekako pronašle u njemu. Sve je to naravno još ljepše u suradnji s modnom dizajnericom Sitom Ahmić koja uvijek pronađe najbolje moguće odjevne kombinacije koje s mojim nakitom dolaze do punog izražaja."-govori nam ova ljupka i neumorna metkovka koja baš ovih dana predstavlja svoju novu kolekciju nakita pod nazivom "oblak koji pleše". Tako je otkrila da je sve to opet onako veselo, razigrano i vedro...

Baš poput i nje same. "Nakit treba biti krupan, upečatljiv, s masivnim ogrlicama i velikim naušnicama jer to definitivno dominira odjevnim kombinacijama a uz sve to i privlači pozornost te otkriva karakter. Bitno je i kako se nakit nosi i gdje se nosi te da cijelo vrijeme bude simbol onoga tko ga nosi. Svaki se komad nakita treba gledati samostalno bez obzira da li modni trendovi i savjeti diktiraju nešto drugačije."-samo su neki od savjeta uspješne dizajnerice nakita Jadre Brkić iz Metkovića koja se eto zahvaljujući svom poslu i nakitu po BIH osjeća kao u svome domu.

Vecernji list


loading...