Izvukla nećakinju iz kandži makroa: Mjesecima je drogirali, izgladnjivali i maltretirali

prostitucija
U subotu ujutro ona je u stanici novosadske policije ponovno bila u prilici zagrliti osamnaestogodišnju nećakinju, koja je mjesecima bila drogirana i podvođena.

"Izgleda kao duh. Blijeda je, mršava, na trenutke govori povezano, a onda se gubi. Obilazim je i provjeravam diše li uopće", priča S. M.

"Jedna inspektorica je moju priču razumjela i zapamtila. Kada su našli Seku, odmah me je pozvala da je vodim i spašavam", priča S. M.

Tetka je odmah pozvala sigurnu kuću, a djevojku odvela kod psihijatra. Dijagnosticiran je poremećaj ličnosti i određena joj je terapija za skidanje sa narkotika. Trenutačno je s tetkom na sigurnoj lokaciji, pije koktel lijekova kako bi što lakše prošla kroz apstinencijsku krizu. Istovremeno joj traže mjesto u sigurnoj kući što dalje od Novog Sada.

"Odmah sam joj pregledala torbu, u njoj nije bilo nijednog jedinog kondoma. U ponedjeljak je vodim na preglede i molim Boga da je zdrava", kaže tetka.

Da djevojci predstoji težak period tetki je bilo jasno nakon prvog razgovora. Za roditelje, baku i djeda nije pitala, a odmah tražila da se javi čovjeku kod kojeg je živjela. Seka se ne sjeća kada je počela raditi za makroe, ali zna što se tada dogodilo.

"Kaže da su joj prve večeri dali ekstazi, mada doktori sumnjaju da je bilo nešto drugo. Sutradan su tražili da bude sa nekoliko muškaraca. Kada se usprotivila rekli su joj: „Što hoćeš, već si to sinoć radila." Sada joj je mozak ispran i pita samo za djevojke i mladiće koje je u tom svijetu upoznala. Stalno mi traži telefon", priča tetka.

Liječnici su ustanovili da su Seki mjesecima davali kombinaciju antidepresiva, sintetičkih droga, heroina i rivotrila. Zamijenila je najmanje dva makroa. Prošla je abortus nakon kojeg su joj u matericu ubacili spužvu i natjerali da se ponovno prostituira. Seka će najprije na šest mjeseci biti udaljena iz grada, a potom je očekuju terapije sa psihijatrima i psiholozima.

kurir.rs