Izbirljiva si? Sretno, dobrih muškarca je sve manje!

ljubav

Prije se činilo kako je izjava da nema dobrih muškaraca prikladnih za brak samo nešto što kažemo kada smo frustrirane, ali izgleda da je ona ipak više od toga. Najnovije istraživanje pokazuje da je muškaraca koji su materijal za brak stvarno sve manje.

Podaci Pew Research centra kaže ovako: na 100 slobodnih žena, postoji 91 muškarac prikladan za brak, što znači da je u startu 9 žena zakinuto. Prikladnim za brak se smatraju muškarci koji između ostalog imaju posao, a s obzirom na to da zaposlenost pada u svijetu, jasno je da je sve manje muškaraca materijal za brak. Ako uz to želite da vaš idealan mušakac ima lijep osmjeh ili kosu, šanse da ćete ga pronaći su još manje.

Samo za usporedbu, 1960. je brojka bila znatno drugačija - tada je na 100 žena postojalo 139 muškaraca za stalnim zaposlenjem.

Još jedna zanimljiva činjenica je to da su žene upravo zaposlenost ocjenile kao najvažniji kriterij da bi muškarac bio materijal za brak - želja za djecom i odgojem te iste djece je važna za samo 70 posto žena, slični svjetonazori su na prvom mjestu za njih tek 38 posto, a sličan stupanj obrazovanja za njih 28 posto.

Viši stupanj edukacije čini situaciju još gorom - na 100 visokoobrazovanih žena ide tek 77 visokoobrazovanih muškaraca sa zaposlenjem.

Što reći? Drage žene, vrijeme je da snizimo standarde barem malo - istraživanja pokazuju da su takve žene sretnije.

index.hr