Istine i zablude o ženskom orgazmu

orgazam, iPhon, preljub, ljubavnik, prevara, Smisao za humor, zavodljivost, osmijeh, Seksi pogled, seksualna želja, seks ljubav, muškarac žena, žene, seks u dvoje, pričanje, razgovor, žene, seks u dvoje, godine, iskustvo, ljubavnice, ljubavnik, savršeni ljubavnik, znakovi, žene, muškarci, vještine, ovisnica, zavodnica, ljubomorna, Posesivna ljubav, brak, seks navike, greške, veza, ljubav, žene, muškarci, žene, seks prakticiranje, detalji, ljubav, tajna, žene, muškarci, žene, muškarci, žene, izgled, žene, muškarci
Danas je seksualno zadovoljstvo žene veliko istraživačko područje i prosječan par provodi mnogo vremena pokušavajući poboljšati seksualni odnos i ženin doživljaj. Svaki pokušaj se cijeni, no neki se trude i previše; vaša partnerica možda i ne može postići snažniji orgazam. Vaš cilj možda se i ne može dostići jer je utemeljen na mitu. Dezinformacije kruže zapanjujućom brzinom, a najveći mitovi, mahom netočni, su sljedeći:

Sve žene žele orgazam G-točke
Istina je da mnoge žene žude za stimulacijom G točke, no tako nije kod svih pripadnica ljepšeg spola. Stimulacija G točke kod mnogih žena izaziva osjećaj neugode. Kod žene se može stvoriti osjećaj kao da mora urinirati, a moguć je i osjećaj bola.

Samo vješt ljubavnik može ženu dovesti do orgazma
Mnogi muškarci ponose se svojom sposobnošću da dovedu ženu do orgazma, no iako se njihove vještine cijene, glavna odgovornost za ženski orgazam pripada njoj samoj. Sasvim je normalno za žene da teško postižu vaginalni orgazam, te iz tog razloga i postoji klitoris. Zato bez obzira na muškarčevu vještinu, postizanje orgazma ovisi o ženi samoj. Također, mnoge žene, kao i muškarci, nesigurni su u svoju 'izvedbu', što otežava put do orgazma.

Žena nije uživala u seksu ako nije doživjela orgazam
Ovaj mit ne može biti dalje od istine. Seks je dobar neovisno o orgazmu i kada se kombinira s intimnošću iskustvo može biti zadovoljavajuće neovisno o dostizanju klimaksa. Mnoge žene čak više vole predigru od samog seksa i orgazma.

Vaginalni orgazmi bolji su od klitoralnih
Ovaj mit brka kruške i jabuke. Oba orgazma su ugodna i mogu biti jednako zadovoljavajuća. Jedini razlog zašto se vaginalni orgazam smatra 'svetim gralom užitka' je njegova rijetkost. Statistički gledano, 30 posto žena ga neće nikad doživjeti, a samo 30 posto njih doživljava ga redovito. Klitoralni orgazmi ne smiju se uzimati olako; oni itekako mogu 'pomicati tlo' i neke ih žene preferiraju. Također, klitoralni orgazmi su divni i žene koje ne mogu doživjeti vaginalni orgazam ne treba žaliti.

Žene ne mogu ejakulirati
Svi koji vjeruju u ovaj mit nisu još nikad vidjeli dobar porno film. Žene mogu ejakulirati, neke i sa jednakom snagom i sa više tekućine od muškaraca. Ženski ejakulat sličan je muškom, a do ejakulacije dolazi stimulacijom G točke. No opet, sve žene neće doživjeti ejakulaciju, pa njeno izostajanje ne znači da ste pogriješili.