Ispovjest Mostarke: Zatrudnila sam s dečkom kome nisam znala ni ime

djevojka, trudnoća, piće, abortus, ispovijest

Pismo prenosimo u cijelosti:

Dugo sam to čuvala u sebi, ali mislim da jednostavno moram izbaciti iz sebe, prvo zbog same sebe, a zatim i zbog mnogih drugih djevojaka kojima prijeti moja sudbina.

Nažalost u današnje vrijeme roditelji nemaju puno vremena da paze na svoju djecu, a djeca su postala sve bahatija, ali i sve naivnija, pogotovo ako se radi o ženskoj populaciji. Moja priča počinje kao i tisuće drugih priča. Rođena sam i rasla u prilično sređenoj obitelji koja je sretno živjela. Otac je bio glava kuće i svi su ga poštivali, a za mene i mlađeg brata on je bio autoritet u svakom smislu. Majka nas je odgajala da budemo dobra djeca kojom će se ona i otac dičiti.

Uglavnom je to tako i bilo. U školi sam bila dobar učenik, redovito sam išla u crkvu, ukratko išla sam onim putem koji su i zacrtali moji roditelji. Do završetka srednje škole nisam baš previše izlazila u grad. Znala sam tu i tamo prošetati sa prijateljicama, otići na neki koncert i svi moji izlasci su sveli na to. Prvi alkohol koji sam u životu popila bilo je jedno pivo na maturi, a dečka nisam imala. Postajale su simpatije u tom periodu mog života, ali ništa ozbiljno i ništa konkretno.

Nakon srednje škole došao je i fakultet. Upisala sam ono što sam željela u Mostaru i ništa bitnije se nije promijenilo u mom životu. Sve je bilo divno i krasno do jedne večeri kada me prijateljica s faksa pozvala da izađemo na jedan party. Prvo sam se nećkala, a onda sam ipak prihvatila taj poziv.

Otišla sam s prijateljicom na taj  party i našli smo se u ovećom društvu, onako od oka nas tridesetak. Već na početku sam vidjela da se na tom partiju pije žestoki alkohol, kako dečki, tako i cure. Držeći se nekih svojih pravila uzela sam sok, a ostatak društva čudno me je gledao. Nakon nekih dva sata moja frendica je predložila da uzmem nešto konkretno, i više iz kurtoazije nego li iz neke potrebe prihvatila sam vodku sa sokom.

Popila sam tu čašicu, a onda je došla druga, a zatim i treća. Poslije nekog vremena sam bila potpuno opijena, te sam onako u nekom transu počela ludovati sa ostatkom ekipe. Moja prijateljica se negdje izgubila, a ja sam se ostala u nepoznatom društvu sa nekim dečkima.

Poslije toga se malo čega sjećam, onako više kroz maglu. Znam da sam otišla sa jednim od tih momaka, ali kuda i kamo zaista nisam imala pojma. Tog dečka sam upoznala tu večer, nisam imala pojma ni tko je ni kako se zove, a ni kako sam završila sa njim.

Ne sjećam se ni da sam imala spolni odnos sa njim, a do te večeri bila sam djevica. Nemam pojma ni kako sam se kući vratila, ali nažalost to nije moj najveći problem u tom trenutku. Ne trebam ni spominjati da se zbog svega nisam usudila ponovo javiti tom dečku, a ni on nije pokazivao neki veliki interes za meme. Shvatila sam da sam platila danak svom neiskustvu, te da sam tom dečku bila avantura za jednu noć.

Pravi problem je nastao kada mi je kasnila mjesečnica. Nisam znala što ću u tom trenutku, plašila sam se reakcije roditelja, ali na kraju sam se ipak povjerila svojoj starijoj rodici. Ona mi je predložila test na trudnoću, te sam morala pristati na njega, i onda sam saznala da sam u drugom stanju.

Ne mogu vam opisati šok u kome sam se našla nakon tog saznanja. Čitav moj svijet se srušio, a gore od svega bilo mi je to što sam morala majki reći o čemu se radi. Smogla sam snage da joj kažem moleći da ne oda ocu o čemu se radi, jer vjerujem da bi ga takvo nešto slomilo.

Znala sam da to dijete ne mogu zadržati. Bila sam još mlada, tako reći još dijete i nisam mogla imati dijete. Na kraju sam morala pobaciti, i od tada nisam još došla sebi. Znam da je kasno za kajanje i znam da mi je glupo bilo kakvi opravdanje. Kriva sam što sam sve to dopustila i ne želim niti jednoj djevojci da prođe ono što sam ja prošla u posljednje vrijeme.

Foto: Ilustracija

HERCEGOVINA.info