FOTO/VIDEO  Interview: Gabrijel Prusina "Hercegovački etno okret"

...a evo što o cijelom projektu za naš portal kaže jedan od osnivača Gabrijel Prusina.

Kao prvo kako je nastao Hercegovački etno okret?

HEO je nestao prije nekih pet godina kao ideja o unaprjeđenju hercegovačke glazbene ostavštine. Ideja je službeno zaživjela kroz udrugu HEO prije neke četiri godine.

U okviru projekta djeluje bend "Herzegovian"Za one koji još ne znaju možeš li malo objasniti sa kakvom se vrstom glazbe bavite?

Herzegovian je band koji će sva naša glazbena probanja i eksperimentiranja u zadnjih pet godina pretvoriti u nešto što je glazbeno, da se ovako izrazim, konkretno. Spremamo album već pola godine i nadamo se da će sve biti gotovo sredinom tekuće godine. Što se tiče vrste glazbe, ljudi to vole zvati nekim etnom pa eto da ih ne bi zbunjivali svrstat ćemo našu glazbu u taj pravac.

Tko sve čini bend, da li je stalna postava ili se nadopunjavate?

Članovi benda koji još nije kompletiran su Marko Jakovljević, Emil Karačić, Anja Rikalo, Ivan Krišto, Goran Rebac, Stojan Bošnjak te ja, Gabrijel Prusina.

Da li je vaša glazba naišla na odobravanje kod publike u Hercegovini?

Mi kao bend još nismo imali ni jedan nastup u ovoj postavi i može se reći da nismo do sada u ovoj postavi uopće imali bilo kakav javni nastup tako da ni ne znamo reći kakve ćemo odobravanje imati kod domaće publike.

Kada će publika biti u prigodi da pogleda jedan vaš koncert u Mostaru ili Hercegovini?

Što se tiče nekog našeg javnog nastupa siguran sam da ćemo nakon izdavanja albuma održavi i live prezentaciju pa eto prilike da nas znatiželjni poslušaju.

Uopće, kakvi su vam planovi za budućnost?

Nadamo se da će nam budućnost donijeti mnogo zdravlja i plemenite glazbe u vlastitoj produkciji te mnogo nastupa.

Za kraj neka poruka čitateljima i ljubiteljima vaše glazbe?

Što se pak tiče neke poruke čitateljima, želio bih im poručiti da glazbu što više gledaju očima plemenitosti.

 

hercegovina.info