‘Imam 50 godina i još uvijek sam djevica. Je li vrijeme da izgubim svaku nadu?’

djevica, seks prakticiranje, pitanje
‘Nekako sam uspjela doći do dobi od 50 godina bez da sam se ikada seksala. Muškarci me privlače, i nekima sam se i ja sviđala, no nikada nisam otišla dalje od ljubljenja. Vodila sam ispunjen život, ali mi je žao da sam propustila fizičku strast. Je li vrijeme da napustim sve nade?', upitala ju je neimenovana žena.

Iznenađena Rowan, koja je kolumne o seksu pisala i za niz drugih britanskih medija, odgovorila joj je sljedeće:

‘Mnoge žene mogu se povezati s tim što ste sad rekli. Zašto? Zato jer je gubljenje nevinosti teško u bilo kojoj dobi. Rijetke se osobe ne boje nepoznatog. Previše se polaže na razliku između seksualnog iskustva i neiskustva, kao da je erotska mudrost smjesta poklonjena onima koji izgube nevinost. Istina je da je potrebno određeno vrijeme da se većina ljudi osjeća sigurno. U mojem iskustvu, ono što potiće samopouzdanje je kada nas partner voli. Ali treba vremena za naći takvu povezanost.', napisala je Rowan.

‘Ono što želim reći jest: nemojte se usredotočiti na godine. Brojne žene kažu da im je najbolji seks u pedesetim godinama, stoga zašto ne bi počela kad je najbolje?', savjet je kolumnistice.

‘Strahovito me inspirira volja mojih sredovječnih prijatelja za upuštanje u nove avanture, bile one uspon na Alpe ili učenje plesanja tanga. Neki dan, upoznala sam ženu koja se udala po prvi put u 72. godini. Sve što moraš učiniti je odlučiti što želiš, potom se odvažiti na potragu za time. Internet portali za spajanje parova to mogu olakšati. Niste prva 50-godišnja djevica (postoji nekoliko kršćanskih portala za djevice), i pronaći ćete muškarca. Utješno je kada ste zajedno naivni. Također, razmislite želite li stvarno seks ili samo osjećate da bi ga trebali. Sasvim je moguće imati vezu koja ne uključuje seks ako je, zapravo, bliskost vaš pravi cilj. Ako ste otvoreni za nova iskustva, život će vam biti obogaćen bez obzira na seksualni ishod', stoji još u odgovoru Rowan Pelling 50-godišnjakinji.