'Imam 29 godina i nikad se više neću seksati, mrzim seks!'

Nekad je spominjanje seksa bilo tabu tema, a sad je želja za ne seksanje postala tabu tema. A mlada, 29-godišnja Lisa Smith odlučila je izaći iz tog 'ormara'.

Tako je ova 29-godišnjakinja, s kojom je apsolutno sve u redu, odlučila cijelom svijetu reći kako nju seks ne zanima. Točnije, kako je ona aseksualna.

'Ponestalo mi je strategija za izbjegavanje seksa pa se dogodilo neizbježno. Ja sam se samo nadala kako moj dečko neće shvatiti da ne želim ovaj seks već će misliti da uživam u njemu', počela je svoje pismo Daily Mailu Lisa Smith.

John je bio djevac kad smo se upoznali tako da pretpostavljam da nije shvatio koliko je neobičan i disfunkcionalan naš seks. Oklijevala sam mjesecima dok me on nije počeo podmićivati poklonima, a ni tad se nisam htjela seksati. Ne da s Johnom nešto nije bilo u redu nego ja jednostavno nikad nisam imala taj poriv niti želju za seksom u svom životu', izjavila je Lisa te dodala: 'Imam 29 godina, imala sam tri ljubavnika, a s dvojicom sam čak i živjela'.

S Lisom zaista nije ništa 'pogrešno'. Ona spada u 1 posto populacije koja je aseksualna. Lisa u djetinjstvu nije proživjela nikakvo nasilje ili bilo koji oblik zlostavljanja. Nema apsolutno nikakve seksualne porive niti prema muškarcima niti ženama.

Čak je, zbog svoje aseksualnosti, posjećivala terapeute, psihijatre i seksologe da bi naposljetku svi rekli jedno te isto: 'S tobom je sve u redu!'.

Lisa je zaključila: 'Ja jednostavno mrzim seks i odlučila sam da nikad više neću sebe staviti na takve muke u životu. Znam da sam sad u svom fizičkom vrhuncu, ali moj seksualni život je gotov. Voljela bih da nije tako, moja tragedija je u tome što želim biti 'normalna'. Žudim za muškim društvom! Voljela bih se udati, imati kuću i dugoročni odnos sa svojim partnerom. Želim voljeti i biti voljena. Cijenim muškarce i uživam u njihovom društvu, ne smetaju mi poljupci, volim zagrljaje i uživam u njihovoj afekciji, ali ništa više od toga ne želim'.