I to je BiH: U kolima Hitne pomoći pokušao silovati ošamućenu pacijenticu?

S djevojkom je u vozilu Hitne pomoći osim vozača bio i medicinski tehničar za kojega ona tvrdi da joj je dao injekciju koja ju je ošamutila, a kada je došla k sebi shvatila je što se dogodilo. O svemu je upoznata policija, kojoj je tehničar izjavio da nije imao nikakvog kontakta s djevojkom. Dom zdravlja u Zavidovićima je pokrenuo disciplinski postupak protiv medicinskog tehničara, piše Dnevni avaz.

''Djevojci je pozlilo zbog nagle aritmije. Vožnja je trajala dvadesetak minuta i djevojka je, nakon što je smještena u zeničku bolnicu, ispričala ocu da ju je naš radnik pokušao silovati'', rekao je Halid Muhić, direktor Doma zdravlja u Zavidovićima.

Medicinskog tehničara pretukao otac djevojke

Otac djevojke je po povratku iz Zenice navratio u Dom zdravlja i pretukao medicinskog tehničara, a dežurnom liječniku je rekao da pretučeni zna zbog čega je dobio batine. Liječnik je sve prijavio policiji koja je uhitila razjarenog oca.

Dnevni avaz piše da je policija je ispitala i vozača Hitne pomoći, koji je kazao da je kroz staklo kabine sve vrijeme vožnje, koja je trajala dvadesetak minuta, mogao gledati u prostor gdje su bili pacijentica i tehničar te da nije primijetio ništa sumnjivo.

''Iz vozila je izašla na nogama, pozdravila nas i zahvalila na brzoj vožnji'', kazao je vozač.