Hrana koja garantira dobar seks

Napravite ručak ili desert koji će oduševiti vas i vašeg partnera i dovesti vašu intimu u potpuno novu dimenziju.

1. Šparoge
Šparoge su bogate B vitaminom koji potiče proizvodnju histamina. Prava razina histamina pojačat će seksualnu želju muškaraca, ali i žena.

2. Sjemenke buče
Baš poput kamenica i sjemenke buče su bogate cinkom te regulira rad uške žlijezde prostate. No cink je vrlo značajan i kod podizanja libida žena. Bučine sjemenke bogate su i omega-3 masnim kiselinama koje su vrlo važne za vaše seksualno zdravlje.

3. Avokado
Avokado je tropsko voće koje sadrži velike količine folne kiseline. Avokado podiže energiju te količinu zdravih masnoća što rezultira dobrim raspoloženjem koje je neophodno za strastvene trenutke.

4. Plava riba
Plava riba poput srdele, inćuna, papalina, plavice ili tune bogata je omega-3 masnim kiselinama pa ju preporučujemo kao izvrstan afrodizijak koji garantirano podiže seksualni nagon. Dobre masnoće dobre su za mozak jer potiču pamćenje, popravljaju raspoloženje i izvrstan su borac protiv depresije.

5. Tamna čokolada
Ovo je mnogima najdraži i najukusniji afrodizijak. Tamna čokolada bogata je feniletilamin-kemikaliju zbog kojeg se vjeruje kako stvara osjećaj zaljubljenosti. Istraživanje je pokazalo kako žene koje svakodnevno konzumiraju čokoladu imaju bolji seksualni život od onih koje to ne čine.

6. Borovnica
Još jedno ukusno voće koje podiže energiju podižući razinu dopamina neurotransmitera u mozgu koje s godinama polako gubimo. Borovnice pomlađuju naše tijelo i mozak što je vrlo korisno i kod podizanja libida.

7. Lubenica
Lubenica sadrži fitokemikaliju citrulin koja se u organizmu pretvara u aminokiselinu arginin. Arginin ima svojstvo opuštanja krvnih žila čime utječe na libido, baš poput Viagre.

8. Češnjak

Iako ne zvuči i ne miriši kao afrodizijak ova vrlo zdrava namirnica zapravo je moćan pojačivač strasti. Češnjak je bogat alicinom, sastojkom koji pojačava cirkulaciju i protok krvi u seksualne organe. No pripazite na miri koji nije primamljiv, pa ga radije uzimajte u obliku kapsula ili kuhanog u hrani.

9. Kamenice
Ova cijenjene školjke bogate su cinkom koji ima važnu ulogu u proizvodnji testosterona i zdrave sperme te potiču stvaranje dopamina, hormona koji podiže libido kod muškaraca i žena.

10. Kikiriki
Poslastica koju vole i stari i mladi zapravo je moćnija nego što mislite. Sastojak L-arginin kojim kikiriki obiluje pojačava seksualnu funkciju kod muškaraca, pa je samim time izvrstan afrodizijak.

IZVOR: zadovoljna.hr