FOTO  Hercegovka Dinka živi svoj san: Tretirana kao Kraljica

dinka
Ova talentirana mlada glumica školovala se na Akademiji Scenskih Umjetnosti u Australiji, a trenutno, Dinka se nalazi u Hollywoodu.


- U Los Angeles sam se preselila prije mjesec dana, Agenti iz Amerike me već dugo nagovaraju na ovaj postupak ali sam do sad imala druge prioritete. Kada je film "Turkey Shoot" prošle godine u kojem igram Olgu Reshenko, bio kandidat za Australskog Oscara, Agenti su me ohrabrili da dođem i napravim korak prema Američkom tržištu. Jako im je drago da sam se napokon posvetila Americi. Lijep je osjećaj doći u Los Angeles sa punom profesionalnom podrškom. Oduševjena sam ambijentom, ljubaznošću, profesionalnosću koja mi je pružena. Imam svoje vozače koje mi je Agencija osigurala, pored Agenta, imam i novog Menadžera, dosad sam izrealizirala preko dvadeset sastanaka u vezi novih projekata, jako sam zadovoljna. Tretirana sam kao kraljica, vjerovatno je također riječ o stavu. Odrasla sam sa jakim uzorima i složnoj obitelji, možda se to i primjeti u mom ponašanju. Imam velika očekivanja, najviše od sebe. Naravno, drago mi je da imam odgovarajuću ekipu pored sebe. Imam i imala sam u životu puno sreće a i veliki borac sam.

Život u Americi

-Brz je tempo života a mogućnosti u "obećanoj zemlji" su bezbrojne za vrijedne i sposobne osobe. Naravno, Los Angeles je svjetska metropola filmske idustrije, spcifičan grad, strašna energija, kontinuirani vrtlog i za taj tempo života, treba imati u sebi pokretačku snagu i čvrst karakter. Los Anđeles zna biti plastičan ponekad po pitanju trke prema komercijali - ja se nastojim družiti sa našim ljudima, i uvijek sam u potrazi da sklopim blisko sa dalekim, da zadržim sebe. Srećom, samopouzdanje i vrijednosti nisam nikad tražila od okoline već nalazim mentalnu, emotivnu, duhovnu i fizičku snagu i samo-poštovanje u sebi.

U svijet manekenstva Dinka je ušla sa 16 godina kada je Agencija "Elite" pripazila te je istovremeno pobjedila natjecanje za "Miss Bosne i Hercegovine" u Australiji. Dinku čekaju novi komercijalni projekti u Americi.

- Iznajmila sam stan u West Hollywoodu, svako jutro volim da plivam. Idem planinariti dva ili tri puta tjedno. Družim se sa našim umjetnicima i uživam zaista. Također, planiram put prema Europi uskoro na kraći period. Ustvari sam non-stop sam u pokretu.

- Što manje priče, što više djela. Odgovorna i pažljiva sam osoba no primjećujem, pošto sam odrasla u velikim gradovima gdje brz tempo života, ustvari uvijek sam bila pod pritiskom vremena i obaveza, tako da znam ponekad biti nestrpljiva i jako tvrdoglava. Primjetila sam da moj ritam teško upratiti, tako radim trenutno na tom da malo usporim i balansiram vrijeme sa familijom i prijateljima. Ali sretna jesam. Odlučna. Imam jasne ciljeve. I jako sam ispunjena.