Friško ste vjenčani? Pripremite se na ove stvari!

vjenčanje
I ne može se svaki brak staviti pod isti zajednički nazivnik, no neke su stvari gotovo iste za svaki par. Posebice prve godine braka.

Evo koje....

Pokloni od vjenčanja

Gotovo svaki par ima neki poklon od vjenčanja za koji nisu sigurni tko im ga je poklonio. I onda ga drže neko vrijeme na vidljivom mjestu u slučaju da im "nepoznati" darivatelj dođe u posjet.

Nove titule

Iako su to češće žene, nerijetko su i muškarci uzbuđeni zbog novog "statusa". Čak i kada nije potrebno, primjerice u zajedničkom društvu, češće izgovaraju "moja žena" nego što ju nazivaju imenom. žene, često pogledavaju u prsten na ruci i uživaju u oslovljavanju s "gospođa". Do prve godišnjice braka će i uvježbavati savršeni potpis s novim prezimenom.

Nove navike

Čak i ako je par živio zajedno prije, nakon vjenčanja mnogi će otkrivati nove navike. Žene će isprobavati neke nove recepte u želji da budu "što bolje supruge"

Rasporedi

Razmišljat ćete o organizaciji vremena i prostora. Podijeliti "uloge" i obveze u kućanstvu. I istovremeno, gotovo nikada ih se nećete držati.

Vikendi na kauču

Sada ste u braku pa ćete radije ostajati doma u "kućnoj atmosferi" nego razmišljati gdje ćete izići za vikend. Barem na početku braka...

Seks na drugoj razini

Sada je došlo vrijeme vaše "slobode". Bez obzira koliko imali iskustva, istraživat ćete vaš zajednički seksulani život i eksperimentirati kako biste našli nešto "vaše" što vam najviše odgovara, ali i osmišljavati razne scenarije zbog straha da seks u braku ne postane - monoton.

A kad će beba?

Većina novopoečenih supružnika borit će se prvih mjeseci s pitanjima iz okoline: A kada će beba? je li već na "na putu"?

Vecernji.hr