Francuski avanturisti putuju kočijom po Europi

putovanje kočijama, Francuski avanturisti
Francuski avanturisti Patou (44) i Lena (27), koji su u nedjelju navečer ušli u Hrvatsku na svojem nesvakidašnjem proputovanju Europom, u Gotalovo, prvo selo do mađarske granice u Prekodravlju, došli su na kočiji, što je izazvalo zanimanje brojnih mještana.

Patou i Lena putuju Europom na ovaj način već tri godine, a u Hrvatskoj će se zaustaviti još u Ludbregu i Zagrebu prije nego ih put odvede u Sloveniju.

»Naš prvi dojam Hrvatske je odličan. Kad smo došli u ovo selo dočekali su nas mnogi mještani, pozdravili i nosili nam razne namirnice«, kazala je Lena koja je će tako prvi put kušati »čokolino« s kojim je spremno pozirala fotoreporteru.

U Gotalovu su i prespavali, a u ponedjeljak ujutro su, prije nego su krenuli na put, bili prava atrakcija. Najmlađim Gotalovčanima dali su igrati se s konjima, a neki od njih dobili su i narukvicu i privjesak, dar pažnje francuskih putnika.

Na svojem proputovanju Patou i Lena prošli su Njemačku, Češku, Poljsku, Slovačku, Rumunjsku, Srbiju i Mađarsku, a do kuće u francuskom Metzu ih još čekaju avanture u Sloveniji i Italiji.

Hina