Feminizirani muškarci ženama postaju poželjniji od muževnih

muškarac žena

Na sveopće čuđenje svojih poklonika, bazenom u New Yorku prošetao se s nalakiranim noktima na nogama i tako pokazao svoju ‘ženstvenu stranu’. Zlobnici bi rekli da se Cristiano Ronaldo na pomalo neobičan način sprema za ulogu samohranog oca (o čemu je prije koji dan obavijestio javnost), a modni svijet takvu je ekshibiciju pozdravio – ovacijama. Doista, zbog takva modnog dodatka odavno nema mjesta čuđenju, a termin ‘feminizirani muškarac’ rijetko gdje još može poslužiti kao uvreda. Čak i kod nas, prenosi večernji list.

Uostalom, nije li Damir Urban ‘prošetao’ nalakirane nokte na našim prostorima davno prije Ronalda, nije li, kao i Luka Nižetić, još odavno promovirao suknju na nastupima, nismo li već putem medija zavirili u ormar ‘modnog mačka’ Marka Grubnića na kojemu bi mu pozavidjela svaka žena? Čini se da je feminizirano čak i poželjno. 

Jer, znanstvenici sa Sveučilišta u Aberdeenu utvrdili su da, s poboljšanjem zdravstvene zaštite, muževniji muškarci imaju sve manje izgleda kod žena. 

“To bi moglo objasniti zašto se danas ženama više sviđaju feminizirane filmske zvijezde poput Johnnyja Deppa i Orlanda Blooma, za razliku od prijašnjih vremena, kada su im se sviđali glumci kao što su Clark Gable i Sean Connery”, objasnila je voditeljica istraživanja, znanstvenica dr. Lisa DeBruine.