Facebook inicijativa: Maturanticama iz Posavine darovane maturalne haljine

maturantice, haljine, inicijativa, Facebook
...učenice završnih razreda triju srednjih škola iz Županje u utorak bi, osim uspjeha na državnoj maturi, trebale razveseliti i maturalne haljine koje su im darovale djevojke i žene iz cijele Hrvatske ali i brojni hrvatski modni dizajneri, koji su se uključili u akciju.

Anin cilj bio je pomoći maturanticama iz poplavljenih područja da, unatoč nesreći koja ih je zadesila, zablistaju na taj važan dan u njihovom životu, koji je i sama prošla. Odaziv na inicijativu, navodi Ana, bio je izniman i u roku od 24 sata uključilo se 50-a djevojaka i žena od Osijeka, Zagreba, Karlovca, sve do Istre i dalmatinskih otoka.

Akcija je otišla i korak dalje kada se u nju uključila Branka Ilakovac iz projekta Fashion Incubator, koja je pozvala hrvatske modne dizajnere da doniraju haljine i cipele za maturalnu večer. Tako će maturantice iz tri županjske srednje škole zablistati i u haljinama koje potpisuje tridesetak poznatih domaćih kreatora.

U dogovoru s ravnateljima srednjih škola, haljine će u utorak biti uručene maturanticama nakon polaganja državne mature u Županji, a namjera je i da određeni broj haljina bude poslan maturanticama s poplavljenih područja u susjednoj Bosni i Hercegovini. Osim haljina i cipela, djevojkama je za savršeni izgled za maturalnu večer osiguran i cjelokupni make up.

HINA