Evo zašto mnogi parovi ne dočekaju prvu godišnjicu braka

brak, muškarac žena, uspjeh, brak, nezaposleni muškarac, karijera, ljubav, psi, razvod, brak, brak, spas, savjeti, obitelj, veza, brak, prijatelji, prijateljice, brak, razvodi, jabuka, brak, sreća, razlozi, drugi brak, sa bivšim partnerom, partneri, seks ljubav, brak, udaja, žene, veza, zlostavljanje, brak, godišnjica, razvod, razvod braka, muž, žena, ljubav, brak, kazna
No, to se ne događa samo u Hollywoodu, već većina nas danas poznaje bar jedan par koji je prošao istovjetan scenarij.

Mnogi kratkotrajni brakovi ne 'požive' zato što parovi pretpostavljaju da će se veza promijeniti na bolje nakon vjenčanja, što uopće nije slučaj. Dapače.

Predstavljamo vam iskrene priče ljudi koji su preživjeli kratkotrajne brakove, pa neka vam njihova iskustva budu poučna.

"Sačuvat ću vas tužne priče. Bili smo zajedno četiri godine. Imala sam neke nedoumice, ali sam se, djelomično zbog nekih prošlih problema koje sam imala sa svojom obitelji, ipak udala za njega. On je stvarno bio sve što sam imala i previše sam se oslanjala na njega. Kad sam željela pričekati s vjenčanjem, rekao mi je koliko me voli i kako ćemo uspjeti zato što pripadamo zajedno. Vjerovala sam mu zato što sam ga voljela. Nakon šest mjeseci me prevario. To je bila prva prevara otkad smo zajedno. Pokušali smo dalje raditi na vezi, no on je zaboravio na prvu godišnjicu braka zato što je bio s njom vani. Napokon sam zatražila razvod i službeno smo se razveli u prosincu."

"Vjenčali smo se zato što sam je volio, a mislio sam da i ona mene voli, očito. Mislim, čak me je zaprosila, iako je ustvari izvela stvar tako da ja njoj postavim pitanje (da, bio sam idiot). Što se dogodilo nakon vjenčanja? Postala je druga osoba. Nikad nije bila kod kuće kad i ja, i uvijek je izlazila s prijateljima. Prestala je plaćati stanarinu i režije. Sve sam ja morao. Navodno su je opljačkali, pa sam joj dao svoju kreditnu karticu kako bi imala za osnovne stvari poput benzina, da bi ona otišla i potrošila tisuće na gluposti. Kad me ostavila, izgrebala mi je auto ključevima i rekla da je prije nekog vremena srela novog frajera u disku. Bili smo zajedno više od osam godina prije nego što smo se vjenčali, a ovo se sve odigralo u nekoliko mjeseci braka. Iako nisam trebao osjećati gubitak nakon što me ostavila, i dalje me boli, premda su prošle godine od svega."

"Udala sam se za njega zato što sam bila sva sretna što sam dio velike obitelji pune ljubavi, budući da je moja bila disfunkcionalna i puna zlostavljanja. On je godinama štedio kako bi kupio kuću (počeo je prije nego smo se upoznali), i bio je sav sretan što ćemo s mojom plaćom još prije doći do cilja. Dogovorili smo se da ćemo početi 'raditi na bebi' pola godine nakon vjenčanja, bez obzira što se on nije seksao samnom niti je obraćao pažnju na to da me zadovolji u krevetu. Situacija se nije promijenila, osim što bi me povremeno napao što još nisam trudna. Napokon sam ga ostavila kad se izderao i psovao me, te prozvao različitim imenima, usred krcatog restorana na rođendanu prijateljeva malog djeteta. Zaključila sam da se preplašio kupovine zajedničke kuće i bebe, no jednostavno nije imao hrabrosti da mi to tako kaže. Samo je pasivno-agresivno potkopavao našu vezu i postajao sve ljući i zločestiji."

"Bili smo jako mladi, glupi i nismo znali što želimo. Ustvari, ona je znala, a to je bio netko drugi. Nažalost, tijekom vremena koje smo proveli zajedno, pronašla je načine kako razvrgnuti veze s nekoliko mojih jako dobrih prijatelja i upropastiti mi šanse da se poslije pomirim s njima."

"Moj bivši i ja smo bili najbolji prijatelji sedam godina. Svi su mislili da smo srodne duše. Napokon smo počeli izlaziti i živjeti zajedno. Bili smo ludo zaljubljeni i nakon malo više od godinu dana smo se vjenčali. Mjesec dana poslije on je izašao na piće s prijateljima. Probao je kokain... i to je bilo to! Postao je alkoholičar i narkoman. Isušio je naše bankovne račune, ukrao svaku kunu, prijetio mi nasilno i na kraju nestao. Zatim se predozirao i proveo nekoliko mjeseci na liječenju, samo da bi nastavio s drogiranjem čim je izašao. Iako ovo zvuči kao da smo bili neki jadnici, on ustvari dolazi iz bogate obitelji, višeg sloja, te je visoko obrazovan. Njegovo ponašanje je za sve nas bio veliki šok. Od vjenčanja do dolaska na sud kako bismo se razveli prošlo je točno osam mjeseci. On je još uvijek narkoman, a meni to i dalje slama srce."

"Da skratim priču: ona je počela voljeti nekog drugog. To je bilo najgorih 90 dana mojeg života."

"Moj bivši muž je mislio da mu vjenčani list daje pravo da se ponaša kao da sam njegova imovina i radi što želi. Potpuno je zanemario moje osjećaje, jer sam i tako 'morala' biti s njim. E, pa, bio je u krivu. Bila je to užasna situacija, no naučila sam puno iz nje. Kao to da ako te frajer prati stalno i čak ti sabotira kompjuter kako bi izašla s njim van, on vjerojatno nije netko s kim želiš biti u vezi. (Imala sam tad samo 18 godina, što da kažem...)"

Danas.hr