Evo šta je Milan Popović odgovorio Severininu menadžeru

Priopćenje Milana Popovića donosimo u cjelosti:

Povodom izjave gdina Tomice Petrovića, menadžera Severine Vučković, da gdinu Milanu Popoviću niko ne brani da vidi svoje dijete želimo da istaknemo sljedeće:

1. Niko na svijetu, se ne bi obratio nadležnim državnim institucijama sa ciljem da se izbori za pravo, ako to pravo već ima.

2. Viđanje djeteta samo gdje majka kaže, kad majka kaže i pod uvjetima koje majka djeteta postavlja (a uvjeti uključuju i mjesto i vrijeme), ne spada ni u roditeljstvo ni u ravnopravno vaspitanje djeteta, već u udovoljavanje zadatim pravilima koja se postavljaju zarad drugih interesa i daleko izlaze iz okvira interesa djeteta da raste sa oba roditelja ravnopravno.

3. Traženje pravde na sudu, odnosno bitka za roditeljstvo i angažiranje odvjetnika je svakako posljedica potpunog prekida odnosa između roditelja, točnije i prekida međusobne komunikacije, koja je izašla iz okvira interesa djeteta, pa i iz okvira pristojnosti.

4. Do potpunog prekida komunikacije, koji se nedavno dogodio i koji svakako nema veze sa emocionalnim prekidom veze, jer roditelji ostaju roditelji i kada se njihova intimna veza završi, i nastavka komuniciranja isključivo preko odvjetnika je došlo na insistiranje majke.

5. Uz dužno poštovanje prema gdinu Tomici Petroviću, Severininom menadžeru, njegova izjava da nema nikakvih smetnji oko viđanja djeteta, osim što izlazi iz okvira njegove menadžerske uloge je i materijalno netočna. Gospodin Petrović ni jednom nije bio prisutan pri pokušajima samostalnih dogovaranja oko zajedničkog roditeljstva, kao što nije bio prisutan kada su Gospodin Popović i Gospođica Vučković pokušali da se dogovore u prisustvu odvjetnika, te tako, svakako nije upućen niti pozvan da daje ovakve izjave.

Bitka za roditeljstvo svakako izlazi iz svih okvira estradnog, u koje su Severina i Milan stavljani zbog prirode njenog posla. Gospodin Popović nema nikakvu želju da živi u medijima niti da se preko istih objašnjava. Reakcija je uslijedila zarad materijalne neistine oko bitke za zajedničko roditeljstvo, koja će kao što je javnost već obaviještena dobiti i svoj epilog na sudu.