Evo kako iskoristiti zimske praznike

zima, praznik, vrijeme
Praznici su odlično vrijeme za nadokadniti manjak sna ili pogledati sve nepogledane epizode omiljenih serija, no svejedno ne biste trebali potrošiti svo vrijeme tih dana u pidžami. Iskoristite odmor od školovanja i stresa i učinite neke stvari za koje inače nemate vremena.

Vrijeme praznika najljepše je iskoristiti u zabavi, odmaranju i neradništvu. Ipak, ne biste cijele dane smjeli provesti ne radeći ništa. Vrijeme koje imate sada trebate iskoristiti za stvari koje odgađate jer nikada nemate vremena. Evo što sve možete učiniti za vrijeme praznika, što će vam također donijeti dosta zadovoljstva.

Pročitajte knjigu

Za vrijeme nastave malo ljudi uz silnu zadanu literaturu koju ima uspijeva naći vremena za čitanje onog što stvarno želi. Iskoristite vrijeme praznika, posudite knjige koje ste uvijek željeli pročitati i u miru vlastite sobe uživajte u književnosti. Nakon toga ne samo da ćete se osjećate psihički odmorniji, već ćete i dalje raditi na svojem vokabularu.

Posjetite prijatelja ili vi otputujte nekome

Sigurno postoji osoba s kojom se nikako ne možete viđati, a htjeli biste pretresti novosti. Kupit autobusnu kartu i otputujte do prijatelja/prijateljica koje želite vidjeti, ili vi pozovite nekoga k sebi.

Organizirajte dan opuštanja

Iskoristite vrijeme kada nikoga nema kod kuće i napravite kupku u kojoj ćete se opustiti. Možete slušati omiljenu glazbu, čitati knjigu ili jednostavno razmišljati i uživati u samoći.

Volontirajte

U vrijeme blagdana mnoge lokalne udruge koje pomažu potrebitima imaju pune ruke posla. Ponudite svoju pomoć i pomognite onima kojima je najpotrebnija. Donesite hrane, sve stvari koje vam ne trebaju i toplu odjeću koju više ne nosite i učinite dobro djelo koje će mnogima puno značiti. Na taj način i vi ćete biti nagrađeni - bit ćete sretni što ste nekome drugome pomogli da prebrodi ove dane.

Naučite kuhati

Sada kada imate vremena možete praviti majci društvo u kuhinji i naučiti nešto spremiti za jelo. To će vam na fakultetu jako dobro doći, u trenucima kada vam hrane iz menze i pekarnica bude preko glave i poželite se domaće kuhinje.

Preuredite sobu

Mogli biste malo promijeniti izgled svoje sobe, ako premjestite neki namještaj, prefarbate određene komade, ili pak obojite zidove u neku drugu boju. Ukoliko vam je to previše posla, jednostavno se bacite na pospremanje iste. Riješite se nereda i stvari koje vam samo zauzimaju prostor, i već nakon toga soba će izgledati bitno drugačije.

srednja.hr