Elitna prostitucija u Dalmaciji: djevojke seksualne usluge naplaćivale i do pet tisuća kuna

prostitucija, Srbija, prostitucija, elitna prostitucija, jahta, jahte, javno mjesto, seks prakticiranje, studentica, seks navike, plaćanje
...Zadra - uhićeno je 13 osoba u dobi od 22 do 54 godine, od kojih su sedam prostitutke, javlja zadarski.hr.

Glavna među njima, 30-godišnjakinja sa zadarskog područja, je sa trojicom muškaraca (jedan je iz Zadra, drugi iz Biograda, dok je treći sa šireg zadarskog područja), jedina dobila kaznenu prijavu za prostituciju, jer je organizirala pružanje seksualnih usluga tako što je za to „pronašla" i angažirala šest djevojaka. One su prijavljene prekršajno.

Djevojke su seksualne usluge pružale u najvećem broju slučajeva na jahtama, a dijelom i u unajmljenim stanovima u Zadru. Svoje su usluge muškarcima naplaćivale 1500 do gotovo pet tisuća kuna (200 do 500 eura), zavisno od tražene usluge.

Sve ovo se događalo tijekom srpnja.

Osim za prostituciju, neki se od 13 uhićenih osoba terete i za nabavljanje kokaina - 49-godišnjaka, 29-godišnjakinju i 38-godišnjaka se sumnjiči da su posredovali u kupoprodaji kokaina korisniku seksualnih usluga za iznos od nekoliko tisuća kuna.

Uz to, 36-godišnjaka i „glavnu" 30-godišnjakinju sumnjiči da su 38-godišnjem državljaninu BiH pomogli u ilegalnom prelasku granice te mu omogućili boravak i rad na zadarskom području.

Protiv sedam prostitutki policija je podnijela optužne prijedloge zbog odavanja prostituciji nadležnom Prekršajnom sudu, a 30-godišnjakinja je uz to dobila i kaznenu prijavu. Prekršajno su prijavljeni i ostali sudionici organizirane prostitucije.