Dosta vam je odgađanja budilice? Započnite svako jutro uz ovih pet navika za uspješan dan

Dosta vam je odgađanja budilice? Započnite svako jutro uz ovih pet navika za uspješan dan
Ponekad je jedini način da započnemo jutro odgađanje budilice tri puta, a kada napokon ustanemo, ispijemo kavu 'na eks.' Međutim, takav početak dana nije baš obećavajući, a cijelo nas vrijeme prati umor.

Počnemo zaboravljati stvari, a ogladnimo već na putu do automobila pa je obavezno stati do pekarnice po krafnu.

I tako cijela ideja o zdravom i produktivnom načinu života padne u vodu. Kako bi to spriječili, pratite ovih 5 navika i iskoristite jutro najbolje što možete.

1. Voda prije svega
Započnite dan čašom svježe vode kako bi potaknuli metabolizam i ubrzali izbacivanje toksina. Na taj ćete način vratiti izgubljenu tekućinu i osvježiti tijelo.

2. Rastežite se
Rastezanje koje traje samo pet minuta poboljšat će cirkulaciju i opustiti mišiće, ali i um. Isprobajte jednostavne poze poput istezanja nogu na podu ili pozu djeteta u jogi. Lakše je 'tretirati' tijelo, dok se osjeća dobro nego kada je već napeto.

3. Nahranite tijelo
Ujutro je bitno nahraniti tijelo i obogatiti ga zdravim nutrijentima. Doručak nikako nemojte preskakati, a nastojte da sadrži mnogo vitamina i vlakana iz voća i povrća. Ne morate isključiti ni opciju multivitaminskog suplementa, ali dobro se raspitajte o kvaliteti.

4. Zeleno i samo zeleno
Ujutro je metabolizam uspored, a vama je u interesu pokrenuti ga što prije. Svojevrstan 'boost' za tijelo je unošenje zelenog lisnatog povrća odnosno zelenog smoothieja. Ako vam okus nije najdraži, 'maskirajte' ga voćem ili proteinom u prahu s okusom vanilije.

5. Ne gledajte na mobitel
Naravno, nije lako, ali ne gledanje u mobitel može imati veliki učinak na vaše zadovoljstvo kroz dan. Istraživanja su pokazala da nas mobiteli pune negativom, a provjeravanje mailova nas čini tjeskobnima. Neka jutro bude vaše mirno razdoblje.