Dnevnik gradske cure: Savršeni prekid - postoji li to?

Prošli je pričekao tri tjedna, ovaj je pričekao 3 dana. I odlučio zadržati sat koji mu je poklonila, kao uspomenu. Najgori dio: Ostavio ju je preko telefona, a nazvao ju je iz tramvaja na relaciji Kvatrić - Trg bana Jelačića. Usput, kao da raskida ugovor sa teleoperaterom. Nakon kave s njom, razmišljala sam o svojim najgorim prekidima. Da imam kunu za svaki put kada me tip ružno ostavio, imala bi 6 i pol kuna (što nije puno novaca, ali je puno kretena).

Kuna po kuna...

Prije 6 godina sam imala plavu kosu i nekakvog polu-dečka (što možda je, a možda i nije referenca na erektilnu disfunkciju), koji mi je jednom, u šali rekao: "Ako se ikada pofarbaš u smeđe, ostavit ću te". Ja sam mislila da se šali. Nije se šalio. Ili je, u tom slučaju još uvijek čekam da postane smiješno. Nismo prekinuli odmah nakon što sam postala brineta, ali jesmo 2 tjedna kasnije. Njegova nova cura ima plavu kosu i super je, i kad kažem super, mislim super kao Nad lipom 35. Tip nakon njega me ostavio jer sam bila premlada (ja 21, on 31, moj život tek počinje, njegovo vrijeme je završilo - zvuči ko pjesma od Novih fosila, ali nije, to je skraćena verzija našeg prekida (i potencijalni hit Novih fosila!)). Onda se dogodio tip koji se samo odselio u drugu državu i javio mi SMS-om da se ne vraća, tip koji je prekinuo sa mnom, pronašao poznatu curu i naslikavao se s njom po novinama (razlog zbog kojeg dan danas ne čitam časopise s tračevima). Ne smijemo ni zaboravit na tipa koji nije znao kako bi prekinuo sa mnom pa me nazvao i optužio da sam ga prevarila s Lukom Nižetićem (jer me vidio da sam jednom pričala s njim, u prolazu, što je očito prvi stupanj prevare).

Idealan prekid?

"A kako bi ti htjela da tip prekine s tobom?" - pitao me najbolji frend kada sam mu ispričala sve načine na koje su me ostavljali. "Šta bi bilo potrebno da za nekoga kažeš: E, svaka čast, ovo je bio lijep prekid"? I stvarno, počela sam razmišljati o prekidima mojih frendica. Jednu je tip izveo na večeru i nježno joj priopćio da misli kako im veza ne funkcionira. Svejedno smo ga ogovarale na kavi i govorile da je kreten. Drugoj je tip rekao da je gotovo, objasnio joj točno zbog čega, i još joj je uručio popis svojih mana kako bi se osjećala bolje, što je realno jako lijepo od njega, ali za nas je opet bio kreten. Koliko god prekid bio "lijep", muškarac nikada neće biti pozitivac - ako nas je ostavio, kreten je. Nema veze što smo ga možda prevarile i rodile dijete drugom tipu, ako nas ostavi, on je idiot, ne mi. "Vi žene želite da smo mi kreteni, jer ako nismo, nemate o čemu pričati na kavi". Ima smisla. Žene se nikada neće naći na kavi i u pet minuta odraditi reportažu o prekidu: "Prekinuli smo, bilo je baš ugodno, krećem u novi život" - nama treba drama. Sulejman. Druga žena. I treća. Možda i muškarac. Treba nam sto razloga zbog čega ćemo mrziti tipa, jer ako ne možemo mrziti njega, onda je stvar u nama. Niti jedna žena neće reći: "Ostavio me jer mu nisam više dovoljno dobra, i u pravu je, želim mu sreću". Još ćemo manje pitati tipa koji nas ostavlja zbog čega nas točno ostavlja. Ne želimo znati te detalje. Jer možda ima pravo. Nama ne treba razlog, već ga imamo - tip je kreten. Idealan prekid nije onaj u kojem se tip ponaša lijepo, nego onaj u kojem nam daje dovoljno materijala da ga još dugo mrzimo.

Čim gore, tim bolje

Žene se uvijek žale da ih muškarac ne ostavlja na lijep način, ali istina je da nam na taj način zapravo olakšavaju prekid. Svakog od ovih tipova koji me ostavio na glup način sam preboljela jako brzo, jer bi se svaki put kada bi mi bilo žao što nismo zajedno sjetila koliki je bio idiot kada smo prekidali, i odmah bi mi bilo lakše. Onaj jedan koji me ostavio baš onako kako priliči odgovornom muškarcu - njega sam prebolijevala puno dulje. Drugim riječima, muškarci koji nas najgore ostavljaju su ustvari najbolji za nas, jer nam pomažu da preživimo. Osim ovog koji je moju frendicu ostavio iz tramvaja - on je samo kreten.

index.hr