Dnevnik gradske cure: Najjednostavniji put do dobre linije!

gradska cura
Znam, odvratna sam i treba me zavezat lancima za Trg bana Jelačića i gađat paradajzima i ružnim riječima tipa "kurvo", "ljenčino" i "Ivan Pernar", ali prije nego što me osudiš, sjeti se što piše u Bibliji: "Ljudi koji put ne stignu, jebi ga." Znam da se ovo protivi mojim osnovnim uvjerenjima i novom sloganu SDP-a koji glasi "Naprijed, a ne nazad" (ovo je smislio stručnjak za slogane - ne vjeverica, ne mali Filip iz 3.c, ne mačka lutalica koja je slučajno polizala radioaktivni gelender - STRUČNJAK za slogane) ali danas ću se s tobom vratit unazad. Unaprijed se ispričavam svima koji su zbog naslova mislili da ću ovdje objasnit kako jeftino nabavit kokain - neću. Ovo je o dijetama.

Na koju god web stranicu odem, s desne strane mi se pojavi oglas koji mi nudi da izravnam svoj trbuh, jednostavno i brzo, koristeći jedan stari, čudan i učinkovit savjet. "Pojedi čudno zrno, Andrea, i budi mršava!" Kliknem (jer imam bogat društveni život) i naravno, nakon 5 minuta čitanja i scrollanja, skužim da je navlakuša koja te žica da kupiš knjigu koji će ti nakon 200 stranica reć: "Nemoj tolko jest i kreći se češće nego rjeđe."

Na mailu me svakih par dana dočeka ponuda da za 3 obroka po 99 kuna kupim pojas koji možeš omotat oko trbuha i imat malu saunu ispod sisa (možeš čak i na posao s tim, jer nitko neće skužit da imaš malu nuklearnu elektranu ispod majice), a nedavno sam u knjižari vidjela i knjigu "Hibernacijska dijeta - mršavite dok spavate" - jer inače se dok spavamo abnormalno debljamo.
U čast svim tim apsurdnim dijetama koje zvuče kao da ih je netko izmislio na kombinaciji MDMA-a i Thompsonovih pjesama, složila sam svoju listu dijeta koje ću probati plasirati na tržište i postat najbogatija osoba ikad:

Sve što želiš-dijeta

Komunikativna si, dinamična i želiš uživati u svakom trenutku života bez odricanja? Ovo je dijeta za tebe! Sve što želiš - dijeta je upravo onakva kakvom se čini: Bez odricanja, bez ograničenja, bez osjećaja grižnje savjesti, a istovremeno topi masnoće i omogućuje ti da mršaviš i do 5 kilograma tjedno! Trik je toliko jednostavan da ćeš se pitati kako se nisi sama sjetila ove tehnike. Spremna? Jedeš koliko hoćeš, kada god hoćeš, i što god hoćeš - JEDNOM tjedno.

Mononukleoza

Zaboravi na odricanje, skupe proizvode i članstvo u teretani! Mononukleoza je upravo ono što ti treba. Prošeći do centra, i kada te netko pita jel imaš kunu, jednostavno ga zažvali kao što Ryan Gosling ljubi Rachel McAdams u filmu Notebook. Za ekstra učinak kaži: "It wasn't over - it still isn't over" - čisto da situacija ne bude neugodna. Nakon toga jednostavno pusti da se magija dogodi sama od sebe! Ako si već u vezi, nema problema - provedi dan u javnom prijevozu i poliži nekoliko štangi za držanje - nekoliko lizova, i spremna si na gubitak do čak 20 kilograma u mjesec dana. Ako imaš baš puno previše kila i želiš brži rezultat, probaj s Ebolom. *Bolnički troškovi nisu uključeni u ponudu.

Ducktape-dijeta

Srebrna lijepljiva traka nije rezervirana samo za otmičare i silovatelje u filmovima tipa Fifti šejdz of najgore, ona stvarno čini čuda i u svijetu mršavljenja! Zalijepi traku preko usta i gledaj kako se kilogrami tope sami od sebe! Osim što ćeš u tjedan dana već vidjeti veliku razliku, kada skineš traku, napraviti ćeš i lagani peeling lica i počupati brkove! Tri u jedan, jer ti to zaslužuješ!

Stiropor-dijeta

Izgladnjivanje nikako nije zdravo za organizam, a prazan želudac može ti stvoriti velike neugodnosti ako, primjerice, krulji na važnom sastanku. Umjesto da otkazuješ sastanak, probaj sa stiropor-dijetom! Stiropor daje osjećaj sitosti bez unosa masnoća, a zbog svojeg oblika kojim je lako manipulirati, stane u svaku torbicu! Nakon što završiš s dijetom, višak zaliha možeš iskoristiti za izolaciju stambenog prostora - koja dijeta to još može reći za sebe?

Božja dijeta

Jedi koliko želiš i VJERUJ da ćeš svejedno smršaviti. Čak i ako ne vidiš rezultate, vjeruj da je to test kojim moraš pokazati da zaslužuješ biti mršava. Jednom će se dogoditi. Ili neće, ali to je Božja volja.

Domestos-dijeta

Iznenada si pozvana na vjenčanje na kojem će biti tvoj bivši dečko, a imaš nekoliko kila viška? Vrijeme je za radikalne poteze! Umjesto da na vjenčanje dođeš bucmasta i izgubiš dostojanstvo, budi emancipirana do kraja i u svako jelo stavi malo Domestosa. Otopit će sve masnoće, a sigurno će ukloniti i svaki potencijalni kamenac. Ako želiš u potpunosti impresionirati svog bivšeg, odaberi Domestos s mirisom oceana, i imat će osjećaj kao da je na plaži kad je s tobom.

Sanader dijeta

Najbolja dijeta je prazan frižider! Pozovi Sanadera u stan, reci mu da ne smije dirat stvari u frižideru jer nisu njegove i gledaj kako te iste stvari suptilno nestaju u smjeru Austrije.

Fraktura-dijeta

Za neposlušne djevojke koje jednostavno ne mogu pratiti zadanu dijetu, tu je fraktura-dijeta. Slomi obje ruke i onemogući si unos hrane! Ako misliš da ćeš varati, slomi i čeljust za ekstra učinak!

Rižoto od gljiva

Odličan recept za sve gurmanke koje žele u par dana izgubiti nekoliko ekstra kilograma. Napravi rižoto od gljiva, stavi vrhnje za kuhanje, i ostavi ga na suncu nekoliko sati (ili čak jedan cijeli dan ako imaš puno kila viška). Pojedi ga s guštom, i čekaj - rezultat bi se trebao pojaviti za nekoliko minuta.

Kerum-dijeta

Omiljena dijeta među modernim Hrvatima! Odaberi što god želiš jesti, i umjesto da hranu staviš u usta, zalijepi ju na čelo! Preporuča se da izbjegavaš juhu, žgance i kavijar.

iPhone-dijeta

Kupi novi iPhone, i ostani bez novaca za hranu! Brzo i učinkovito!

Mate Mišo dijeta

Stavi sve na tanjur, digni ruke i pusti da drugi dovrše.

index.hr