Dlakava prsa nisu adut: Žene preferiraju muškarce bez dlaka

U njoj su volonterke ocjenjivale izgled muškaraca prije i nakon depiliranja prsa. Većini njih su gola prsa izgledala privlačnije, iako ni same nisu znale reći zašto, prenosi Daily Mail.

Razlog zbog kojeg su ljudi znatno manje dlakavi nego naši najbliži srodnici primati znanstvenicima je zagonetka. Postoje brojne evolucijske teorije koje objašnjavaju zbog čega su ženama privlačniji manje dlakavi muškarci, a jedna od njih govori kako su tako one izbjegavale uši i druge parazite koji su se mogli nastaniti na dlakavim mužjacima.

"Ipak, čini se da ta evolucijska teorija nije odgovor, jer bi po njoj u kulturama koje su bliže ekvatoru i gdje su paraziti češći trebali izbjegavati dlake, no upravo tamo se one smatraju privlačnima", objasnio je voditelj studije, profesor Pavol Prokop.

Prijašnja su istraživanja potvrdila kako izgled bez ili s malo dlaka preferiraju žene u Kini, Novom Zelandu, Kaliforniji i Turskoj, a jedino u Kamerunu su ženama privlačniji runjavi muškarci. Neka istraživanja pokazuju kako su ženama u plodnim fazama ciklusa privlačniji muškarci bez dlaka, dok im prije i poslije ovulacije dlake ne smetaju toliko.