Detalji seks skandala u SIPA-i: On stari udbaš iz HBŽ, ona mlada službenica iz RS

Izvor koji je dobro upoznat sa slučajem tvrdi za portal informacija.ba kako je snimka nastala prije godinu i pol, te da je u javnost puštena svjesno kako bi se jedan od protagonista video snimka doveo u neprijatnu situaciju.

-U toj prostoriji gdje se saslušavaju svjedoci nije stalno aktivirana video kamera. Ona se uključuje tek onda kada traje ispitivanje. Nije nikakva novost da se u uredima događaju takve stvari, ali je u ovom slučaju bila riječ o namještaljci, rekao je izvor koji je radio na utvrđivanju činjenica u ovom slučaju.

Visoki dužnosnik SIPA, utvrđeno je u internoj istrazi, jeste zaista ljubitelj mlađih žena. Na utjecajnom je položaju u SIPA, a reference je u Agenciju donio kao istaknuti službenik nekadašnje Službe državne bezbjednosti (SDB) bivše Jugoslavije. Ima oko 60 godina, a u SIPA je došao iz policijskih struktura županije broj 10. (Herceg-bosanska županija).

Njegova partnerka s video snimka je mlađa službenica SIPA koja je iz Republike Srpske, kazao je sugovornik.

On je još dodao kako postoji mogućnost da je cijela priča s video snimkom namještaljka čiji rezultat bi trebalo biti diskreditiranje nekadašnjeg „DB-ovca" u SIPA- koji je među kolegama i hijerarhijski potčinjenim službenicima omražen i nepopularan, pa se seks afera i skandal oko video snimka smatra kao čin osvete „DB-ovcu" u redovima SIPA.