DEČKI, OBRATITE PAŽNJU: 10 znakova koji otkrivaju ženu duboko nesretnu u braku

razvod - svađa
Nekada su žene bile domaćice, strojevi za reprodukciju koje su bile zadužene za dom. Danas su žene potpuno otvorenog uma. One su spremne izaći iz braka ako se ne tretiraju jednako i s poštovanjem.

Kada je partner zanemaruje, onda se žena postepeno počinje osjećati nesretno u braku. Ukoliko se prisjetite vašeg vjenčanja, sjetit ćete se da ste sve zavjete izrekli iz srca.

Međutim, koliko nas zaista čini sve ono što je obećalo na dan venčanja?

Predstavljamo vam neke od znakova koji pokazuju da su žene u nesretnom braku:
1. Prestaje komunicirati s mužem

Poznata je činjenica da žene vole pričati. Ako žena ne komunicira, onda joj je na umu nešto što je jako muči.

2. Vrlo brzo se naljuti

Kada su žene neispunjene i nesretne u stanju su planuti za svaku sitnicu. Ukoliko se žena brzo ljuti na vas, onda je ovo još jedan znak nesretno udane žene.

3. Uvijek je umorna

Jedna studija je otkrila da žene u nesretnim brakovima imaju više razine kortizola, što dovodi do niza simptoma: kronični umor je jedan od njih.

4. Ona kaže ‘ne' seksu

Žene koje su nezadovoljne u braku, ne vole da ih partner dodiruje niti se vole ljubiti sa svojim suprugom.

5. Ima tajne

Kada se žena ponaša tajanstveno i ne želi podijeliti sve što joj se događa u životu, vjerojatno stvari ne idu svojim tokom.

6. Gubi povjerenje

Kada žena izgubi povjerenje, svaka mala stvar je pod povećalom. Ona provjerava telefon, špijunira e-mail. Kada se ovakve stvari primijete, neophodno je razgovarati, kako bi pokušali spasititi svoj brak.

7. Ne obraća pažnju

Kada žena gubi interes za muža, tada je očigledno da je nesretna u braku.

8. Pravi nove korake u svom životu

Kada se žena posvećuje svom hobiju i sama izlazi iz kuće, znači da je nesretna u braku. Ona sve manje vremena posvećuje svom partneru i u stalnoj je potrazi za novim izazovima.

9. Počinje razmišljati samo o sebi

Žena nesretna u braku postaje sebična. Ona vrijeme posvećuje isključivo sebi, raspolaže svojim novcem i svojim emocijama. Ovo je znak da je ona nezadovoljna u braku.

10. Mijenja svoj izgled

Vidne promjene u izgledu su jedan od najvećih znakova da ona ulaže u sebe i da je spremna krenuti dalje u životu bez svog partnera.

net.hr