Cure u Dalmaciji se udružile i žele raskrinkati zavodnika

Iako bi ove rečenice mogle vjerno opisati gotovo svakog dalmatinskog "galeba", ili pak Barneyja Stinsona, junaka poznate humoristične serije "Kako sam upoznao vašu majku", koji ne preza od najočitijih laži kako bi osvojio djevojku, sve ovo zapravo se događa u "najluđem gradu na svitu". Djevojke najozbiljnije optužuju 24-godišnjeg I. M. da ih na prijevaru pokušava zavesti, predstavljajući se lažnim imenima i tvrdeći da je vlasnik privatnog biznisa.

‘Rekao je da ima biznis'

Sve je otišlo toliko daleko da ojađene djevojke razmišljaju o podizanju kaznene prijave protiv Casanove zbog lažnog predstavljanja.

 

Lako je zamisliti ga kako, u maniri pravog "galeba", vreba svoju žrtvu iz prikrajka u nekom noćnom klubu. U pozadini trešti Severinina "Mala je dala" ili pak Rozgina "Ja sam ti bila samo privjesak", a on kreće u akciju noseći u ruci čašu najfinijeg piva. Uz nekoliko subdinarskih pošalica, eto ga namah u kaznenom djelu, možda na "zadnjem sjedištu moga auta".

Iako je teško biti do kraja ozbiljan kada je ova priča u pitanju, činjenica je da su djevojke itekako ljute na "galeba" jer se, s pravom, osjećaju iskorištenima. Jedna od djevojaka koje su pokrenule cijelu stvar je Šibenčanka Barbara koja kaže da je I. upoznala i činio joj se kao miran i pošten.

- Rekao je da je sportaš, da ima vlastiti biznis i ja sam mu povjerovala. Bilo mi je sumnjivo što nema profil na Facebooku jer očito nešto krije, ali tada to nisam shvaćala ozbiljno. Tvrdio je da želi biti u ozbiljnoj vezi sa mnom. Tek sam poslije doznala da već ima djevojku i da ja nisam jedina kojoj je to učinio. Neslužbenim kanalima doznala sam da mi je rekao i lažno ime, odnosno da osoba s imenom i prezimenom kojim mi se on predstavio ne postoji. Želim ga staviti u novine kako bih upozorila druge cure da ne nasjednu kao mi - otvoreno kaže Barbara. Dodaje da joj je zavodnik, kada mu je rekla da ga je prozrela, rekao da je "život ionako samo igra", te da ima još dovoljno cura koje će nasjesti ako su ga one prozrele.

‘Narugao nam se'

- Otvoreno nam se rugao, to je patološka potreba za manipulacijom - kaže nam Barbara. Uspjeli smo doći i do fatalnog mladića koji je prvih par minuta razgovora bio uvjeren da ga netko zafrkava.

- Molim? Ma dajte. Ne mogu vjerovati, sigurno vas je netko od mojih prijatelja zamolio da zovete i glumite novinara. Ne? Stvarno ste ozbiljni? - dio je onoga što nam je u šoku rekao splitski Casanova. Tek kada se opustio, počeo se i šaliti na vlastiti račun. - Ma slobodno napišite da sam ja veliki zavodnik i da mi je Hrvatska postala premala, pa sada idem dalje, hahaha. Mislim da je sve to pokrenula neka ljubomorna bivša djevojka koja se sada ljuti što sam u sretnoj vezi. Nema veze, često sam bio u društvu tih cura koje nisu baš čiste u glavi. Mogu li ja sad njih tužiti za klevetu - pitao nas je I. Kontaktirali smo i policiju gdje su nam u nevjerici, neslužbeno, objasnili da u ovakvoj situaciji nema elemenata kaznenog djela jer se kazneno djelo lažnog predstavljanja goni samo kada je riječ o poslovima sklopljenim na prevaru ili sličnim situacijama. No, ako djevojke smatraju da im je I. nanio psihičke boli, mogu ga tužiti privatnom tužbom i zahtijevati odštetu. Ako do toga stvarno dođe, bit će to prva tužba zbog ženskarenja u našoj zemlji. Uz to što je priča zabavna jer na neki način kriminalizira poznato dalmatinsko "galebarenje", ima i drugu dimenziju. Jer, čini se da stvarno imamo ozbiljnih problema u međuljudskim odnosima kada činjenica ima li netko tvrtku ili ne može biti bitna za izbor partnera.


Barbara: Šokiralo me što se koristio izmišljenim imenom

Mladi Casanova, dakle, definitivno nije ni u kakvu zakonskom prekršaju jer "galebarenje" ili odvlačenje djevojaka na prevaru u krevet nije zabranjeno.

No, djevojke tvrde da je kod njega neobično to što im je svima govorio da želi pravu, ozbiljnu vezu, a to je i pokazivao. Našu sugovornicu zavodnik je čak htio pozvati i u inozemstvo na proslavu Nove godine, pa se ona pita ima li u njegovu "zavođenju" i nekih drugih motiva. Barbara tvrdi da je za cijelu prevaru doznala sasvim slučajno i pita se koliko je još djevojaka tako nastradalo.

- Nisam mogla vjerovati jer je uvijek htio upoznavati moje prijatelje, bio je pristojan, ljubazan i pretvarao se da je idealan. Šokiralo me kada sam doznala da mu ni ime nije pravo. Mislim da je to bolestan čovjek - kaže ljutita Barbara koja je za prevaru doznala tako što je zavodnik - zaveo jednu od njezinih prijateljica.

jutarnji list