Ćiro ukrao show, organizatori MPT-u: Pjevaj slobodno, ima struje, ima mikrofona

Miroslav Ćiro Blažević, Livno, Ćiro, robert prosinečki, Miroslav Ćiro Blažević, Zagreb, nesreća, nogomet, Europsko prvenstvo, Ćiro
Livno je priredilo veličanstven doček izvborniku Vatrenih Daliću koji je i sam rekao da je dijete Zgone i Troglava.

Cijeli dan se prema stadionu slijevalo mnoštvo ljudi, a unatoč tome što su Jole, Mate Bulić, Alen Nižetić, Dalmatino, Škoro i drugi zabavljali ekipu cijelo vrijeme, 'proključalo' je tek kad se pojavio Dalić u onoj istoj sretnoj bijeloj košulji u kojoj nas je uveseljavao za vrijeme mundijala u Rusiji.

Ponizan kao i obično, zahvalio se navijačima i nekoliko puta pozvao na to da se sa skupa pošalju poruke ljubavi, zajedništva, tolerancije...

Dalić je i dalje nastavio po svom te na opće oduševljenje prisutnih kazao da je samo jedan 'trener svih trenera' najavivši govor Ćire Blaževića.

U svom emotivnom govoru Ćiro je Daliću u šali opsovao majku jer ga je sustigao i postao drugi. Istaknuo je i kako mu je čast i zadovoljstvo da se to dogodilo, a posebno priznanje odao je svim navijačima i ljubiteljima Zlatka Dalića u Livnu kad je rekao kako je u Zagrebu, Splitu, Zadru bilo milijun ljudi ali ih je u Livnu više.

"U Zagrebu, Splitu, Zadru, bilo je milijun ljudi, ali je vas ovdje najviše", rekao je legendarni Ćiro koji je ukrao dio showa.

Između Ćirinog govora i nastupa Marka Perkovića Thompsona Dalić je na pozornici podijelio stotine autograma poludjelim obožavateljima.

Izvedbom 'Lijepa li si' Thompsona i prijatelja počeo je koncert, a jedan od organizatora našalio se rekavši kako ovdje ima dovoljno struje i mikrofona.

Nakon završetka koncerta ulice Livna su bile krcate, a čekalo se oko 40 minuta na izlazak iz grada u smjeru Splita, odnosno Kamenskog i u smjeru Tomislavgrada.

Sve u svemu, bila je to noć za pamćenje, noć za prepričavanje... Hrvati iz svih dijelova BiH i Hrvatske dostojanstveno i veličanstveno su odali počast izborniku koji je osvajanjem srebra na SP-u dobio zlatni upis u knjige hrvatskih podviga.

I.Crnjac / Dnevnik.ba