Četiri pravila kojih se trebaš držati kad nekoga ostavljaš

ljubav, prekid veze, pristojna, iskrena, nedostupna, brak, razvod braka, najstresniji događaj, loš životni partner, muškarci, strah, brak, brak, tinejdžeri
PREKIDI nisu jednostavni, ni za one koji su ostavljeni, ni za one koji ostavljaju.
No, koliko god bili teški, nekih se pravila treba držati. U prvom djelu donosimo četiri kratka pravila za one koji ostavljaju.

1. Nikad ne prekidaj vezu putem poruke

Ili bilo koji drugi način, koji ne uključuje razgovor u četiri oka, jer je to jednostavno okrutno i svatko zaslužuje "pošteno" objašnjenje.

2. Bez laganja

"Trebam vremena za sebe" klasični je izgovor, kojim mislimo da ćemo nekoga manje povrijediti. No, realno, on ostavlja prostora za nadanje da će se ta odluka možda promijeniti, a ti znaš da neće, što je jednako okrutno kao i točka jedan.

3. Fokusiraj se na glavne probleme

Izaberi tri glavna razloga zašto ne možeš više biti u vezi i toga se drži. Nedostatak komunikacije, razilaženje u mišljenjima, nedostatak vremena itd. Sitnice poput toga kako ostavlja čarape po stanu ostavi po strani, jer će ispasti kao da baš ništa na njemu nije valjalo.

4. Budi iskrena, pristojna i... nedostupna

Koliko god se loše osjećala što moraš prekinuti i povrijediti nekoga, ti si zadnja osoba na čiju pomoć tvoj bivši treba računati u olakšavanju prekida. Poruke i razgovori nakon prekida koji je konačan, nikome neće donijeti ništa dobro, a ti si ta koja mora to naglasiti.

cosmopolitan.hr