Četiri male navike koje stvaraju velike probleme u vezama

Svađa
Ove četiri navike mogle bi uništiti svaku vezu.
U vezi u kojoj je izraženo nezadovoljstvo, male stvari postaju velike prepreke i sljedeća stvar je da jedno od vas govori: 'Ne mogu više.' Provjerite ove četiri loše navike i učinite male promjene za veliki napredak.

Prekidanje dok govori

Osim ako oboje ne funkcionirate tako da jedno drugome upadate u riječ i tako skladno komunicirate, prekidanje je ružno i nepristojno. Jedno istraživanje čak ga izjednačava s demonstracijom moći nad drugom osobom, što narušava intimnost.

Što učiniti? Dva ili tri puta tjedno omogućite mu da govori o svemu što mu je u tom trenutku bitno. Vi ga za to vrijeme slušajte bez prekidanja. Ako je potrebno, namjestite alarm na pet minuta.

Kolutanje očima

Ovo je još jedan izraz nepoštivanja. Istina, ništa ne govorite, ali tim malim pokretima očiju odajete omalovažavajući stav, što narušava povjerenje.

Što učiniti? Ako vaš supružnik to radi, moguće je da to radi nesvjesno. Zato mu na to trebate ukazati i objasniti kako se zbog toga osjećate. Kad osvijesti problem, kolutanje očima će se sigurno smanjiti, a i imat će šansu ispričati se.

Nepospremanje nereda za sobom

Budimo realni, neki su uredni, a neki nisu, te prihvaćanje tih razlika može smanjiti ljutnju. Ako znate da vašoj partnerici smeta kad mokar ručnik ostavite na podu kupaonice ili da će je neka druga neuredna navika izludjeti, odbijanje da se promijenite vaše je pravo, ali to pojačava bijes i udaljava vas.

Što učiniti? Pitajte suprugu koje joj tri stvari naviše smetaju, te izaberite onu koju će vam biti najjednostavnije promijeniti. Ili učinite mala poboljšanja (30 ili 40 posto) u sve tri stvari.

Sitničavost i ispravljanje

Postoji više od jednog načina da se posuđe složi u perilicu, djetetu promijene pelene ili ispriča priča o tome kako ste se upoznali. Ali ima i onih koji uvijek ispravljaju i najsitnije detalje.

Što učiniti? Kad sljedeći put osjetite potrebu da mu objasnite da čaše idu na gornju rešetku ili da ste na prvom spoju bili u talijanskom, a ne kineskom restoranu, duboko udahnite i ništa ne govorite.

magazin.net.hr