ČAPLJINA: Karnevalisti iz pet zemalja i Maja Šuput stvorili ugođaj za pamćenje

karneval, Čapljina
Činjenica da je karneval dosegnuo punoljetnost, ovogodišnji je bio 18. po redu, govori o zavidnoj tradiciji, što podrazumijeva da taj oblik zabave u dolini Neretve više ne može podbaciti, piše Večernji list.

Na tragu toga bio je i ovogodišnji karneval koji je obilovao osmišljenim koreografijama uglavnom gostujućih skupina. S čak pet koreografija iznenadili su gosti iz Slovenije. Posjećenost je bila blizu rekordnoj, ako ne i rekordna, po slobodnoj procjeni, između 5000 i 7000 posjetitelja.

Uz pozornicu na kojoj su se smjenjivale karnevalske skupine, štandovi sa zanimljivom ponudom, od uštipaka i palaćinki, kokica, balona i bižuterije, pa do specijaliteta s hrenovkama, kobasicama, te naravno za ljeto nezaobilaznih osvježavajućih pića i piva.

Očito je ljetni karneval postao događaj koji privlači ljude ne samo iz Čapljine nego cijele regije, računajući i susjednu Dalmaciju. Više od 20 koreografija predstavljeno je na pozornici.

Sudeći prema pljesku, najbolje su prošli gosti iz Šabačkog Prnjavora s dinamičnom koreografijom "Harem". U promenadi ulicama Čapljine, svatko je imao miljenike, ali najbučniji je bio "Sarajevo drum orkestar".

Defile koreografija na središnjem gradskom trgu u Čapljini počeo je nakon "obrade" sudionika u stihovima Ive Sušca Bronđe, meštra od karnevala, koji je označio službeni početak. Dalje je sve bilo stvar tehnike. Program je vodila Matea Pavlović, a točku na karneval urnebesnim koncertom stavili su Maja Šuput i grupa EnJoy.

Inače, 18. međunarodni karneval u Čapljini počeo je slobodnim programom u petak navečer, također na Trgu kralja Tomislava, kada su se posebice iskazale Čapljinske mažoretkinje i karnevalisti iz Šapca koji su izveli zahtjevnu koreografiju "Amazonke".