Čak dvije trećine žena pokušat će promijeniti izgled novog partnera

žene, savršeni partner, stil odijevanja muškarca, muškarac žena, Pripadnice ljepšeg spola
Čak dvije trećine žena pokušat će promijeniti izgled i stil odijevanja muškarca s kojim su tek počele vezu. Tvrdi to studija provedena u Velikoj Britaniji, a prema kojoj većini taj pokušaj uspijeva i to u roku od šest mjeseci.
Zbog čega je to tako? U potrazi za savršenim partnerom žene su svjesne da nitko nije savršen te kako vezivanje traži određene kompromise, napominje Daily Mail. Pripadnice ljepšeg spola najčešće su nezadovoljne partnerovim izborom odjeće (njih 34%), zatim frizurom (22%) ali i, što je zabrinjavajuće, mirisom (9%).

Da bi muškarca s kojim su u vezi pretvorile u partnera iz snova, ženama prosječno trebaju 192 dana, a u toj misiji često ne prezaju pred samoinicijativnim odabirom i kupnjom odjeće za partnere. Čini to redovno čak 48 posto žena koje u godini dana svom dragom kupe oko 21 komad odjeće u vrijednosti od 4500 kuna.
Zanimljivo je i da je većina Britanki kao uzor stilski osviještenih muškaraca izabrala nogometaša Davida Beckhama. Poželjni su i pjevač Gary Barlow te televizijski voditelji Dermot O'Leary i Mark Wright, ali i američka pop zvijezda Justin Timberlak