Brak pomaže ženama u napredovanju na poslu

muškarac žena, veza, ljubav, brak, brak, muškarac žena, sexy, muškarci, djevojke, zanimanje, brak, sreća, brak, sreća, muškarci, brak, muškarci, vještine, žene, veza, partneri, brak, brak, žene, posao, bračni partner, bračni život, svađa, muškarac žena, Uspješan brak, hercegovački vicevi, mlada, mladoženja
Prije svega, sve više ljudi u brak ulazi znatno kasnije, nego što je ranije bio običaj. Također, sve je više samih žena u tridesetim godinama života.

Djevojke sada više vremena provode same i ulažu u svoju karijeru. Neke odlučuju da se nikada i ne udaju, a to će izgleda biti i opredjeljenje generacija koje tek trebaju stasati.

Kalkulacija se ne zaustavlja čak ni kada osoba odabere partnera za brak, jer se uvijek pita da li je to prava osoba za nju.

Istovremeno, u anketi jednog ženskog američkog magazina pokazalo se da čak dvije trećine žena ne želi vratiti tradicionalnoj ulozi u društvu.

Kao posljedica, događa se da žene rađaju sve manje djece i da kada i odluče postati majke, to sve češće čine same ili u izvanbračnim zajednicama.

To, nažalost, može ostaviti trajne posljedice na karijeru, jer posao dva roditelja kod kuće mora preuzeti samo majka.

Međutim, kada žena ipak odluči "skrasiti se" s nekim, najbitnije je da za to odabere pravu osobu. Recimo, neće svaki muškarac biti zainteresiran za ženu koja je okupirana isključivo karijerom, ali nekada ne prolaze dobro ni tradicionalno odgojene dame.

Tako je u jednom istraživanju koji su proveli magazini YourTango i ForbesWoman otkiveno da 75 posto žena ne bi pristalo na brak s nezaposlenim muškarcem, a 36 posto mlađih od 35 priznalo je da bi voljelo muža s dobrom karijerom.

Međutim, što je s ambicioznim muškarcima?

Mladići diljem Zapada postaju manjina na sveučilištima i žene lagano preuzimaju kormilo u znanosti. Međutim, pošto je njihov broj sada manji, oni su ti koji mogu birati obrazovane dame. Dakle, čak i kad je žena sigurna da je napravila dobar izbor, može se desiti da njen izabranik ne odabere nju.

Zanimljivo je da one koje uspiju udati za čovjeka kojeg vole, osim nove obitelji dobivaju i "novčanu nagradu". Naime, jedno istraživanje je pokazalo da udate žene zarađuju četiri posto više od njihovih slobodnih koleginica.

Dakle, iz čisto financijske perspektive, one koje kažu "da" su u velikoj prednosti, a na kraju krajeva to može biti argument u raspravi i to u šakama onih koji na brak gledaju blagonaklono.

broj1.hr