Bračna pravila koja smijete prekršiti

No mi se ne slažemo u potpunosti. Otkrivamo koja su sve to bračna pravila možete ponekad prekršiti

Ne idite u krevet posvađani
Pokušavati riješiti problem dok ste umorni i pod stresom neće vas daleko odvesti, smatra stručnjakinja za odnose Elizabeth Lombardo. ‘Složite se da se jednostavno oko te stvari ne slažete i popričajte ponovno kad budete odmorni', kaže Lombardo.

Uvijek budite 100 posto iskreni
Biti uvijek iskren nije baš najbolja taktika u braku. Zašto biste s partnerom dijelili sve detalje o prijašnjim vezama? Konačno, važno je da budete obazrivi, ljubazni i pažljivi kad su partnerovi osjećaji u pitanju.

Ne idite na godišnji odmor odvojeno
Podrazumijeva se da slobodno vrijeme kada ne radite želite provesti zajedno. To podrazumijeva da ste jedno drugom sve i da ne možete jedno bez drugoga. To jednostavno nije realno očekivanje. Nemojte da vas grize savjest ako odete na godišnje odmore odvojeno. To je normalno, čak i poželjno ponekad.

Ako se svađate, srljate u propast
Baš suprotno, ako ste lažno uljuđeni, šutite i nikada se ne svađate s partnerom, vjerojatnije je da ćete se rastati, tvrdi novo britansko istraživanje. Konstruktivne svađe su poželjne i dobre.

Djeca su uvijek na prvom mjestu
Ponekad staviti vezu na prvo mjesto, bolje je i za vas i djecu. Djeca će na taj način imati pravi uzor, znat će tko ima kontrolu i ugledat će se na roditelje koji se vole i podupiru.

Nemojte spavati u odvojenim sobama
Mit je da bračni parovi spavaju bolje i da se bolje slažu ako spavaju zajedno.
Možda će vaša veza biti kvalitetnija ako se pošteno naspavate u gostinjskoj sobi umjesto da cijelu noć gurkate dragoga da se okrene na bok jer od njegova hrkanja vam već puca glava.

Ako nema strasti, vaša veza je osuđena na propast
Mnogi smatraju da veza umire kada se strast stiša i da je vrijeme za nešto novo i uzbudljivije. Dugoročne veze uspijevaju zbog predanosti, povjerenja, ljubavi koja se njeguje, a ne samo zbog strasti.

Nikada vam ne smije biti dosadno u krevetu
Veza puna uzbuđenja i drame možda je kratkoročno dobra, no rutina, uigranost, udobnost normalni su i poželjni u dugim vezama. Ponekad ćete, naravno, začiniti ljubavni život, no to ne treba biti svakodnevno pravilo koje će vas opsjedati i mučiti.

Morate se seksati s partnerom kako biste ga učinili sretnim
To je dobar razlog, no ako je jedini, nije dobro. Seks često u dugim vezama postaje obaveza koju se mora odraditi. No ako niste za akciju, ne trebate se siliti i to raditi samo kako biste ugodili drugoj strani.

tportal.hr