Borba za Aleksandra: Može li Severina oduzeti Milanu očinska prava?

Severina, Milan Popović, Zagreb, Split, Severina, Popvić Milan

Tako tvrdi poznata zagrebačka odvjetnica Dafinka Večerina, specijalizirana za obiteljsko pravo.

Dodaje da su bogati povlašteni i pri određivanju alimentacije za dijete. Iako je tvrtka Milana Popovića, Amlaco Group, lani imala promet od 6,8 milijardi kuna, iznos alimentacije neće se određivati prema profitu njegove tvrtke nego prema potrebama djeteta. Uobičajeno je da sud za dijete mlađe od šest godina visinu alimentacije određuje prema visini plaće, što najčešće iznosi 17 posto, piše Večernji list.

Severina na sudu može zahtijevati da otac sudjeluje u pokrivanju troškova dadilje, skijanja, skupih privatnih vrtića i škola te režija u elitnom kvartu u kojem živi. Problem je što mi nismo Amerika pa sam tako ja u svojoj praksi naišla na slučaj da je majka za dijete dobila alimentaciju od najviše 10.000 kuna na mjesec - kaže Dafinka Večerina.

Dok sud ne odredi kod koga će živjeti dijete, Milan će sina Aleksandra moći viđati samo u Hrvatskoj. - Pjevačica za svako napuštanje zemlje mora dobiti dozvolu od nadležnog centra za socijalnu skrb. Ona se izdaje ovisno o mjestu prebivališta djeteta - objasnili su nam odvjetnici. Sud će regulirati susrete djeteta s roditeljem s kojim više ne živi, ako se Severina i Milan to ne uspiju dogovoriti.