Biti stranac u novoj zemlji i graditi život iz početka nije lako

depresija
Svatko se u nekom trentku oneraspoloži.
Biti stranac u novoj zemlji i graditi život iz početka nije lako. Svatko se u nekom trentku oneraspoloži, pomisli - ne mogu više ovako. Kako se nositi s lošim raspoloženjem i depresijom ako ste doseljenik u stranu zemlju?

The Local donosi nekoliko savjeta:

1. Dovoljno spavajte

Većina odraslih treba sedam do devet sati sna. Ako ste dobro odmoreni, imat ćete dovoljno energije da zadržite loše raspoloženje na udaljenosti. 'Važno je imati stabilnost i ritam', kaže Sean Truman, američki psiholog koji je odrastao u inozemstvu. 'Čuvajte svoj san. Može vam pomoći da ostanete na pravom putu.'

2. Vježbajte

'Aktivnost vam može pomoći da regulirate svoj doživljaj novog okruženja', kaže ovaj psiholog. Mnoge studije pokazale su da redovno vježbanje može pomoći ljudima koji pate od depresije.

3. Ne pijte previše alkohola

Mnogi posežu za čašicom kad se loše osjećaju, osobito kad nema društvene strukture koja ih poznaje da ih drži 'na oku'. I doista, neka istraživanja pokazala su da su iseljenici u većem riziku od razvijanja ovisnosti od domaćih radnika.

4. Družite se s ljudima kroz razne grupe

Jednom kad depresija udari, motivacija za druženje vam je mala. Zato je preduhitrite - pridružite se nekom sportskom klubu, nađite hobi, vodite djecu na sportske aktivnosti i slično.

5. Ne pretjerujte sa društvenim mrežama

Psiholog Truman kaže kako su društvene mreže radikalno promijenile način na koji se iseljenici povezuju s prijateljima i obitelji u domovini. Problem nastaje što vas pretjerivanje u 'življenju' na društvenim mrežama odvraća od stvaranja novih veza u 'stvarnom' životu u novoj zemlji.

Budite umjereni.