BiH nastavnice na razgovoru za posao 'osvajale' dekolteom i mini suknjom

...najbolje je pokazao nedavno završeni natječaj za prijem nastavnika u osnovne i srednje škole u BiH.

Zanimljiv je način selekcije koji se provodi u BIH, ali i činjenica da ocjena dobivena na ispitu vrijedi dvije godine.

Osim obavezne dokumentacije, svi kandidati pristupaju i obaveznom intervjuu koji je sa sobom nosi najmanje tri i najviše devet bodova u ukupnom zbiru na bodovnoj listi za prijem u radni odnos.

Rezultati i ocjene intervjua nedavno provedenog u Tuzlanskoj županiji još nisu objavljene, a bruji se da su 'pljuštale' samo trojke.

Kako doznaje Dnevni avaz, na intervjuima je bilo raznih kandidata, počevši od onih koje bi po kvaliteti znanja i ponašanja te prezentiranoj viziji organizacije nastavnog procesa poželjela svaka obrazovna ustanova, do onih kojima normalan čovjek teško da bi na čuvanje povjerio i kućnog ljubimca, a kamoli na edukaciju i odgoj djeteta.

U želji da se domognu devetke na intervjuu, bilo je i onih koji su, umjesto autoritetom znanja i držanja, članove povjerenstva pokušali impresionirati "autoritetom" svog izgleda.

Pojedine kandidatkinje tako su na intervju ušetale s nečuveno dubokim dekolteima i još nečuvenije kratkim suknjama, smatrajući to dovoljnim dokazom njihove profesorske sposobnosti, a što se u konačnici pokazalo kao izuzetno pogrešan potez. Za pokazano povjerenstvo ih je ocijenilo najnižom ocjenom, odnosno "mršavom trojkom".